Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

A sajt és bor mellé jön a méz – X. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt és Túrófesztivál – turisztika, népzene

A Betlen Gábor Szakképző Iskola és Kollégium és a Bethlen Alapítvány 2008. május 1-2-án rendezi meg a X. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivált a már megszokott helyszínen, a Lidl áruház mögött.

A kétnapos esemény minden esztendőben sok érdeklődőt vonz, a város kiemelkedő turisztikai rendezvénye. A fesztiválon a magyar történelmi borvidékek termelői, pincészetei is részt vesznek. A rendezvényre mintegy harminc kiállítót várnak, a fesztivált erdélyi, vajdasági, felvidéki, olasz és francia résztvevők teszik nemzetközivé. Nem csak a hazai tejtermékeket szeretnék megismertetni, hanem az egészséges táplálkozás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet. Épp ezért az idei, jubileumi fesztiválra meghívták a méhészeket is. A rendezvényt kísérő szakmai fórum fő témája ez évben a méhészet lesz. Természetesen továbbra is a tejtermékek határozzák meg a fesztivál jellegét.

sajtfesztrival6_500_433_2008031082314_569.JPG

Gyomaendrőd Online – A sajt-és túrófesztivál egyszerre szeretné fölhívni a figyelmet az egészséges táplákozásra és a hagyományokra.

A középiskola 1993-ban tartott először általános mezőgazdasági és ipari kiállítást, ezt öt alkalommal rendezték meg, először Bethlen Expo, majd Vita Agricolae néven. Mivel valamennyi alkalommal ugyanazok a kiállítók mutatkoztak be, és a közönséget is ugyanazok alkották, a rendezvény kezdett kevésbé érdekfeszítővé válni. Ezért a szervezők arra gondoltak, hogy a helyi sajátosságokra kell építeniük. Mivel a térséget évszázadokon keresztül az állattartás jellemezte, a tejtermékeket feldolgozták, illetve az iskola már negyven éve állattenyésztést is oktat, így adott volt, hogy a vissza kell hozni a hagyományos termékeket és ízeket. A fesztivál kísérő eseményeként május 2-án rendezik meg a VII. Suttyomba Népzenei Fesztivált.

Szerkesztette: Molnár Lajos

Várfi András polgármester

Fórum - A sajt és bor mellé jön a méz – X. Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt és Túrófesztivál – turisztika, népzene

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

Gyomaendrőd linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz  

A hír támogatója: Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés. Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu