Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

A megújult endrődi híd szélesebb lesz és kivilágítják – Gyomaendrőd

A megújult endrődi híd szélesebb lesz és kivilágítják – Gyomaendrőd
Jövő szeptemberre megújul az endrődi Körös-híd, a mostaninál szélesebb lesz, közvilágítást kap, és a város kérésére a kerékpárutat is kiépítik rajta – tudhatták meg február 19-én az Endrődi Közösségi Házban megtartott lakossági fórum résztvevői.

endrodihid01010639_resize_949_20090220135945_992.jpg

 

A jelenlegi híd alsó és felső szerkezete is felújításra szorul.

Hapák Attila, a kivitelező SK-2008. Konzorcium fő-építésvezetője elmondta, a beruházóval: a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-vel tavaly októberben kötötték meg a szerződést. Jelenleg a kiviteli tervek készülnek. A híd szerkezete alulról és felülről is felújításra szorul. A híd hossza 124 méter, ez a felújítás során nem változik. A hídon a közút szélessége jelenleg 6,5 méter, ezt 8,5 méterre bővítik, és még ehhez jön hozzá mindkét oldalt a 2,65 méteres kerékpárút. A kerékpárosok biztonsága érdekében ennek megépítését a város kezdeményezte.

A fő-építésvezető szólt arról, az ütemezés szerint ez év áprilisára a terevket sikerül hatóságokkal jóváhagyatniuk. Május közepén-július elején kiépítik a forgalom ideiglenes átvezetésére szolgáló bárkahidat. A bontást, gyártást és a kivitelezést ez év nyarán kezdik el. A jelenlegi hídon nincs a közvilágítás, de az új hídon ez is lesz. A terveik szerint 2010. szeptember 1-re be is fejezik a munkákat. Közbeeső dátumként 2009. december elején legalább egy sávon szeretnék megnyitni a hídon a közúti forgalmat. A meder fölött lévő híd acélszerkezetű lesz, a fölötte egy ív húzódik majd, ennek színe még kérdéses. A híd a város díszévé válhat. A munkálatok le fogják lassítania forgalmat, az építés ideje alatt a közlekedők kisebb várakozási időre számíthatnak.

 

endrodihid01011143_resize_253_20090220135946_670.jpg

A lakosságot Cserkúti András, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. projektvezetője (balról), Várfi András polgármester és Hapák Attila, az SK-2008 Konzorciun fő-építésvezetője tájékoztatta.

 

 

 

Fórum ->>   A megújult endrődi híd szélesebb lesz és kivilágítják – Gyomaendrőd

 

Képeslap : kepeslap.mconet.biz

 

Gyomaendrőd Online: gyomaendrod.mconet.biz

Gyomaendrőd linkajánló: gyomaendrodlink.mconet.biz

 

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.

Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu