Gyomaendrőd város

Gyomaendrőd Város - Hírek

24 órás úszás Gyomaendrődön

24 órás úszás Gyomaendrődön
Megmozdult a város! Rendhagyó kezdeményezésre 24 órás úszásra invitálták a szervezők az úszás szerelmeseit városunkban. A Liget Fürdő munkatársainak, élükön Vass Ignácz igazgató támogatását élvező megmozduláson szombaton reggel 8- kor kezdődött a maratoni küzdelem, melynek során az 1- es sávban folyamatosan váltották egymást a sportolni vágyók.
Egy- egy főre az egyéni penzum 20 perc volt, de sokan nem elégedtek meg ennyivel, folytatták a másik sávban, vagy a nap- és este folyamán többször is lejöttek az uszodába. A táv teljesítése után tea, forralt bor és pogácsa várta a résztvevőket.
A megmozduláson többek között részt vettek: Várfi András polgármester, dr. Csorba Csaba jegyző, Vass Ignácz a Liget Fürdő igazgatója, a Gyomaendrődi Úszó SE 45 versenyzője, de ugyancsak említésre méltóak a dévaványai úszók is, akik közül néhányan az egész rendezvény ideje alatt jelen voltak! A legfiatalabb résztvevő Vaszkán Milánka 4 éves óvodás, a legidősebb dr. Csaba Kálmán nyugdíjas nőgyógyász főorvos.

A távok teljesítését követően Kulik Károly főszervezőnek köszönhetően mindenki kipróbálhatta a búvárúszást amelynek rejtelmeibe is betekintést nyerhettek.

A rendezvényt létrehozták: Kulik Károly főszervező, Varjúné Hanyecz Henrietta a Liget Fürdő alkalmazottja és Vaszkán Gábor a Gyomaendrődi Úszó SE vezetőedzője.

 

Forrás: www.gyomaendrod.hu