Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Várospolitikai Fórumot tartottak

Várospolitikai Fórumot tartottak

Az újonnan épült Közösségi Központ épületében tartottak Várospolitikai Fórumot, amelyet Bere Károly Füzesgyarmat város polgármestere nyitott meg.

Elsőként tájékoztatást tartottak a településen végzett geodéziai felmérések eredményeiről; szénhidrogén kutatást végeznek Füzesgyarmat és térségében a Nemzeti Energiai Stratégiai Program keretében. Elmondták, hogy a program keretében 2030-ig továbbra is szénhidrogén alapon működik a lakossági gázfelhasználás, illetve a gépjárművek üzemanyag felhasználása döntő részben fosszilis szénhidrogén alapú energiára épül. 2016 februárja óta Panbridge Zrt. végez kutatást 900 km2 nagyságú területen.

 

 

városi fórum

A fórum végén a lakosok kérdéseket tehettek fel, és elmondhatták véleményüket 

 

A fórumon Dr. Barta Krisztina háziorvos, polgármesteri egészségügyi referens tájékoztatott a településen végzett egészségügyi ellátásokról. Dr. Imre Gábor megkezdte a megüresedett háziorvosi praxist, illetve Dr. Zákány Zsolt nőgyógyász is rendel nyár eleje óta. A Gyógyászati Központ újraindításának engedélyzetetése a kezdeti fázisnál tart, hozzátette, hogy ugyanúgy a Hotel Garában kap majd helyet. Harmadik pontként a Magyar Telekom tisztségviselője elmondta, hogy a településen a Kalásznet Kft. koaxiális hálózaton szolgáltatja majd a kábeltelevíziót, illetve az internetet. Elhangzott, hogy az analóg szolgáltatást egy beruházás keretében digitális technológia váltja majd fel.

 

 

/T.D.