Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Újra kinyit a Thermál Hotel Gara Füzesgyarmaton

Újra kinyit a Thermál Hotel Gara Füzesgyarmaton
Várhatóan 2013. decemberében ismét megnyit Füzesgyarmaton a Thermál Hotel Gara Gyógyszálló.
Az MTI-t Bere Károly, Füzesgyarmat polgármester informált arról, hogy idén ismét megnyílik a 2012-ben bezárt Thermál Hotel Gara Gyógyszálló. A szálló megnyitása igen nagy jelentőséggel bír a város és a térség számára, mert a békés megyei Kissárrét turisztikai területén nincs hasonló gyógyászattal rendelkező welness szálloda.

Thermál Hotel Gara - Füzesgyarmat
Decemberben ismét kinyit a Thermál Hotel Gara Gyógyszálló

 

A szállót még 2012-ben felszámolás miatt zárták be, most a Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum vette bérbe a CIB Bank ingatlankezelőtől. A Füzesgyógy Vidékfejlesztési Centrum tulajdonosa Füzesgyarmat önkormányzata és a Füzesinwest társaság fele-fele arányban. A szálloda újraindításának költsége közel 100 millió forint, melyet a társaság tulajdonosainak önerejéből illetve támogatásokból finanszírozzák. A próbaüzemet 2013. december elejére tervezik, várhatóan az ünnepek alatt már teljes kapacitással fog működni a gyógyszálló.

A jövőbeni tervek között szerepel a füzesgyarmati fürdő felújításra, melynek költségeit elsősorban Európai Uniós forrásokból szeretnék fedezni. A fürdő felújítás és bővítése valamint a Gyógyszálló megnyitásának célja is elsősorban a térség turizmusának fellendítése, mely a Thermál Hotel Gara 2012-es bezárásával jelentős mértékben visszaesett.

 

-BT-