Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Tűzvédelmi fórum Füzesgyarmaton

Tűzvédelmi fórum Füzesgyarmaton
Minden évben akadnak olyan balesetek és sajnos halálesetek is, amelyek a fűtési berendezések helytelen használata, esetleg rossz állapota miatt következnek be.
A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lakossági fórumot szervez 2013. november 28-án Füzesgyarmaton a Művelődési Házban. A fórum azt a célt szolgálja, hogy a lakosság szakszerű tájékoztatást kapjon a fűtési szezonban őket érő esetleges veszélyekről és a megelőzéséről. Bár szokatlanul meleg, napos őszi időszakon vagyunk túl, ettől függetlenül akár kemény télre is lehet számítani.

Tűzvédelmi fórum Füzesgyarmaton
A szénmonoxid jelző akár életet is menthet


Szerencsére Füzesgyarmaton az elmúlt években nagyon kevés volt a kénytüzek, a füstmérgezések és a szén-monoxid mérgezések száma, azért fontos, hogy felhívják a lakosság figyelmét a veszélyekre. A fűtő berendezések és a kémények szakszerű átvizsgálásával és fokozott elővigyázatossággal megelőzhetők a balesetek. Erre hívják majd fel a lakosság figyelmét a tűzoltók a lakossági fórumon. A résztvevőknek lehetőségük lesz kérdéseket is feltenni az előadást tartó tűzoltóknak illetve a meghívott tüzeléstechnikai szakembereknek is.

 

-BT-