Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Szennyvízberuházásra kapott hozzájárulást Füzesgyarmat városa

Szennyvízberuházásra kapott hozzájárulást Füzesgyarmat városa
Füzesgyarmat is egyike annak a húsz Békés megyei településnek, melyek a Környezet és Energia Operatív Program keretében összesen közel 41 milliárd forintnyi támogatásban részesültek. Az önkormányzat az összeget csatorna- és szennyvízberuházásra fordíthatja.
A másfél milliárd forintot is meghaladja az az összeg, melyhez Füzesgyarmat önkormányzata jutott hozzá a Környezet és Energia Operatív Program keretében. A város a pénzt a szennyvízcsatorna hálózatának bővítésére és korszerűsítésére fordíthatja, hasonlóan a megye további 19 településéhez. Nagy László, a Békés Megyei Vízművek Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: a fejlesztések nyomán az elvezetett és megtisztított szennyvíz mennyisége tíz százalékot is meghaladó mértékben növekedhet. Füzesgyarmaton az önkormányzat tervei szerint márciusban kezdődhetnek meg a beruházási munkálatok.

Békés megye 20 települése közül Füzesgyarmat az öt legnagyobb támogatáshoz jutott városa között van.

A tervek szerint márciusban kezdik meg a szennyvízberuházással kapcsolatos munkálatokat Füzesgyarmaton

A megye legnagyobb beruházása Békéscsabán fog megvalósulni közel 15 milliárd forint értékben, melynek hatására a város százszázalékos csatornázottsággal fog rendelkezni. Az öt legnagyobb támogatásban részesült települések között Orosháza, Tótkomlós, Körösladány és Gádoros mellett Füzesgyarmat szerepel.

-W-