Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Mézes reggeli a Kossuthban

Mézes reggeli a Kossuthban

Országos Magyar Méhészeti Egyesület és a Földművelésügyi Minisztérium az idén 2016. november 18-án rendezi meg az Európai Mézes Reggeli programot, melynek célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. 

A mézes reggeli hét évvel ezelőtt indult el Szlovéniában, Magyarország először 2014-ben csatlakozott. Az Európai Mézes Reggeli programhoz tavaly már több mint 500 helyszín csatlakozott, ahol a helyi méhészegyesületek, termelők és a megyei szaktanácsadók segítségével a gyerekek megismerkedhettek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolhatták azokat. Kiemelt probléma a túlzott cukorfogyasztás, a cukorbetegség kialakulása, ezért minél fiatalabb korban fel kell hívni a figyelmet az egészséges táplálkozásra és a mézfogyasztás előnyeire.

 

Európai Mézes Reggeli program

Az Európai Mézes Reggeli program során a gyerekek helyi méhészek mézeit kapják reggelire

 

 

Továbbá fontos annak hangsúlyozása, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához. 2016. november 18-án, reggel 8 órától a füzesgyarmati Kossuth Lajos Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában is megrendezésre kerül a rendezvény, ahol Barkóczi Sándor méhész tart előadást.

 

/T.D.