Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Kitüntetést kapott a múlt évben elhunyt füzesgyarmati polgármester

Kitüntetést kapott a múlt évben elhunyt füzesgyarmati polgármester
Posztumusz kitüntetést kapott Várkonyi Imre, Füzesgyarmat egykori polgármestere. A Füzesgyarmat Város Díszpolgára címet fia, Imre vette át a november 24-i testületi ülésen.
Várkonyi Imre közel 30 évig élt Füzesgyarmaton. A képviselő-testületnek 1990-től 12 éven keresztül volt tagja, 2002-től pedig polgármesterré választották. Tevékenységeinek köszönhetően a város jelentős fejlesztéseken esett át, megépült például a termálkemping, a Kont utcai kövesút, újjáépült a fürdő gyógyvizes részlege. Bővítések és rekonstrukciós folyamatok mentek végbe a városháza épületében, az iskolában és a sárszigeti óvodában, öt évvel ezelőtt pedig 100 millió forintos burkolatfelújítás történt a belterületi utakon. Megszépült a Béke utcai játszótér, megújult a Kastélypark Fürdő Motel, továbbá elkészült a Füzesgyarmatot Szeghalommal összekötő kerékpárút. Várkonyi Imre közreműködésével indult útjára a 2 milliárd forintos szennyvízhálózat-beruházás , valamint az ő érdemeihez fűződik, hogy a strandfürdő termálvízét "Sárrét Gyöngye" néven gyógyvízzé nyilvánították.

fuz1.jpg

Várkonyi Imre 53 évesen hunyt el

Várkonyi Imre feleségével és két fiával, Gergellyel és Imrével élt Füzesgyarmaton, a Bere Károly polgármester által átadott "Füzesgyarmat Város Díszpolgára" kitüntetést pedig Imre vette át a november 24-i testületi ülésen. A Békés megyei város egykori első embere közismert és közkedvelt volt, aki a család szentségét tartotta legfontosabbnak. Várkonyi Imre 2010. október 29-én egy hirtelen bekövetkezett betegség miatt, életének 53. évében hunyt el.

-W-