Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Kétmilliárd forintos szennyvízberuházás vette kezdetét Füzesgyarmaton

Kétmilliárd forintos szennyvízberuházás vette kezdetét Füzesgyarmaton
Bere Károly polgármester részvételével február 23-án megtartották a füzesgyarmati szennyvízberuházás projektnyitó rendezvényét. Az ünnepségen kiderült, hogy a program csaknem kétmilliárd forintos támogatásból valósul meg.
Mint ahogy korábban már beszámoltunk róla, Füzesgyarmat is részesült a Környezet és Energia Operatív Program 41 milliárd forintos támogatásából, melyet húsz Békés megyei település között osztottak szét szennyvízberuházással kapcsolatos munkák finanszírozására. A fürdővárosban február 23-án ünnepélyesen keretek között vette kezdetét a projekt, ahol kiderült, hogy a város 1 milliárd 870 millió 699 ezer 400 forint vissza nem térítendő támogatáshoz jutott. A pénzből a szennyvíztelep bővítését, valamint szennyvízcsatorna-hálózat építését és korszerűsítését hajtják végre. A rendezvényen részt vett Bere Károly polgármester is, aki hangsúlyozta: a hosszú és kitartó munkának köszönhető az, hogy a város történelmének legnagyobb beruházását valósíthatja meg.

A szennyvíztelep bővítését és szennyvízcsatorna-hálózat építést foglalja magába a füzesgyarmati szennyvízberuházás.

Közel 1,9 milliárd forintos támogatást kapott Füzesgyarmat a szennyvízberuházás megvalósítására

Az ünnepségen Csák István műszaki csoportvezető a projekt részleteit ismertetve elmondta: a csatornaépítéshez kapcsolódó munkák során tíz szennyvízátemelő, több mint 37 kilométernyi gravitációs vezeték, 3,2 kilométer hosszú nyomóvezeték és 20,4 kilométer bekötővezeték fog létrejönni. A csoportvezető hozzátette, hogy elkészülte után a hálózatra összesen 2.109 ingatlan csatlakozhat.

-W-