Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Hulladéklerakó rekultiváció Füzesgyarmaton is

Hulladéklerakó rekultiváció Füzesgyarmaton is
Bezárt szeméttelepek rekultiválásába fogott a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás.
A bezárt szemétlerakók ártalmatlanítására azért van szükség, hogy megóvják a szemétlerakók környezetének növény és állatvilágát. A rekultivációt a tárulás Európai Uniós forrásból finanszírozza. A projektben Füzesgyarmat mellett még 32 település vesz részt. A pályázatot még 2011-ben adták be az Új Széchenyi Terv Környezet és Operatív Program keretében. A pályázatot pozitívan bírálták el, így 2015-re az érintett települések mindegyikén rendbe teszik a bezárt hulladék lerakókat, figyelembe véve az esetleges helyi sajátosságokat.

Hulladéklerakó rekultiváció Füzesgyarmaton is
A környezetvédelem szempontjából elengedhetetlen a hulladék lerakók ártalmatlanítása


A projekt elsődleges célja a környezet védelme. Fontos a felszíni és a felszín alatti vizek további szennyezettségének megakadályozása. Az érintett településeken számos olyan terület van amely kiemelten fontos, érzékeny természeti terület kategóriába sorolható valamint kiemelten érzékeny felszín alatti vízminőség-védelmi terület övezete alá esik. Ezen kívül több település is ártér közelében van, így még nagyobb jelentőséggel bír a rekultiváció. Legkésőbb 2015 elejére Füzesgyarmaton is elkészül a szeméttelep ártalmatlanítása.

 

-BT-