Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Élelmiszersegélyt kaptak a füzesgyarmatiak

Élelmiszersegélyt kaptak a füzesgyarmatiak
Jelentős mennyiségben osztottak ki élelmiszert a füzesgyarmati rászorulók körében. Az adománycsomagban liszt, tészta és keksz volt található.
Kovácsné Czeglédi Mária Tünde, a város szociális és egészségügyi bizottságának elnöke a Békés megyei hírlapnak elmondta, hogy a tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat a létminimum közelében élők, azok családjai, valamint a kisnyugdíjasok kapták meg, melynek szállítását az önkormányzat vállalta. A segélyre jogosultak közül mindenki kapott 2 kilogramm vitaminozott lisztet, melyből családonként legfeljebb 9 kilogramm járt, továbbá 3 kilogramm 4 tojásos spagettit, a krémmel töltött kekszből pedig a felnőttek egy, a gyerekek két csomagot.

fuz1.jpg

Tartós élelmiszereket, például lisztet kaptak a rászorulók

Az akció a Magyar Élelmiszerbank Egyesület az Európai Unió Élelmiszersegély Programja keretében, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatallal együttműködve valósult meg. A közel 4000 füzesgyarmati rászoruló között 7040 kilogramm lisztet, 11648 kilogramm spagettit és 1815 kilogramm kekszet osztottak ki - tette hozzá Kovácsné Czeglédi Mária Tünde.

-W-