Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

Átadták a műfüves focipályát

Átadták a műfüves focipályát

A Kossuth Lajos Általános Iskola udvarán átadott műfüves focipálya a város önkormányzata, a Sárréti Gyöngyhalász Gyermeksport Egyesület, és a TAO-forrást biztosító helyi gazdasági társaság, a KUKA Robotics Hungária Ipari Kft. együttműködésének köszönhetően valósult meg.

Az ünnepélyes átadáson Bere Károly polgármester és Schmitt Pálné Makray Katalin, a volt köztársasági elnök felesége vágta át a szalagot. Bere Károly beszédében hangsúlyozta, hogy az önkormányzat támogatja a sport egyesületeket, és a TAO-források által van lehetőség infrastruktúrális fejlesztésekre. Dr. Mátrai Márta országgyűlési képviselő a beruházás fontosságáról beszélt, ami által gyarapszik a település.

 

átadták a műfüves focipályát - forrás: beol.hu

Átadták a Kossuth Lajos Általános Iskola műfüves focipályáját

 

Schmitt Pálné Makray Katalin a sport fontosságáról beszélt, ami akaraterőt és a tudásért való küzdést ad a gyermekek számára. Kiemelte, hogy a kormány a sportot stratégiai eszköznek tekinti, ezért is vezette be a mindennapos testnevlést az oktatási intézményekben. Hozzátette, hogy egyelőre még nem adatott meg minden szükséges feltétel ehhez, de a cél a fontos.

 

/T.D.

kép forrás: beol.hu