Füzesgyarmat város

Füzesgyarmat Város - Hírek

„Életünk Európában” – testvérvárosi találkozó Füzesgyarmaton

„Életünk Európában” – testvérvárosi találkozó Füzesgyarmaton

Június 23-26 között Füzesgyarmat Város Önkormányzata, Gmina Nowy Targ járás és Bors Község Önkormányzata Füzetgyarmaton találkoznak az „Európa a polgárokért testvérváros" – program keretében. 

Az Európa a polgárokért testvérváros program célja, hogy segítse a polgárokat az Unió közös történelmének, sokszínűségének és működésének alaposabb megismerésében, az uniós szakpolitikák és döntéshozatali folyamatok megértésében, miközben aktív szerepvállalásra és demokratikus részvételre ösztönzi őket. A négy napos rendezvény lehetőséget teremt a projektcélok elérésére és minél több polgár bevonására. Az első napon a vendégek fogadása, köszöntése után megbeszélik a találkozó célját, majd a átnézik a programokat. 

 

Európai Unió

 

A program második és harmadik napján egész napos hivatalos, kulturális, társadalmi és családi nyilvános programok kerülnek megrendezésre. A második nap a fő európai intézményekkel foglalkozik, mint példálul az Európai Parlament, míg a harmadik nap az aktív részvételre, a polgárságra, és Európa jövőjére fókuszál. Többek között előadást tartanak a polgárok jogairól és lehetőségeiről és az EU demokratikus tevékenységeiben való aktív részvétel előnyeiről. A negyedik napra kirándulást terveznek Békéscsabára, ahol a delegációk megismerkedhetnek a megyeszékhely eddig elért EU-s fejlesztéseiről.

 

 

/T.D.