Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

XVIII. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra Gyulán

XVIII. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra Gyulán

A Gyulai Tűzoltóság és a Gyula Tűzvédelméért Alapítvány 2009. május 21-24. között rendezi meg a XVIII. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrát, mely a világ tűzoltóinak kétévente sorra kerülő baráti találkozója. Az utóbbi időszak csillagtúrái 5000 - 6000 részvevővel, jelentős nemzetközi médiaérdeklődés mellett zajlottak. Ez a tény igazolja, hogy a tűzoltók életében kiemelkedő esemény egyben a rendező város és térsége, sőt a régió -és az országimázs alakítása szempontjából is kiváló lehetőségeket kínál.

A gyulai Városházán március 27-én fogadták a nemzetközi és hazai sajtó képviselőit, hogy ismertessék a világtalálkozó legfontosabb eseményeit.- Békés megye, Gyula

A média képviselőit Perjési Klára köszöntötte, aki bemutatta a fürdőváros szerepét a csillagtúrában és ismertette  Gyula városának idei és távlati terveit.

A gyulai tűzoltóparancsnok

Dudaszeg József gyulai tűzoltóparancsnok


Dudaszeg József gyulai tűzoltóparancsnok és főszervező a XVIII. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra programját prezentálta. Elmondta, hogy az az idei rendezvénybe a fiatalabb generációt is bevonják egy vetélkedősorozat segítségével. Általános iskolás és gimnazista diákok azt kapták feladatul, hogy mutassák be szűkebb pátriárkájukat, de a tűzoltással kapcsolatos kérdések is szerepet kaptak.

Rendezvény

A média képviselői képet kaphattak Gyula városának idei és távlati terveiről


A Csillagtúra programjának évek óta hagyományos elemei közé tartoznak: a szakmai előadások, a muzeális tűzoltójárművek Oldtimer bemutató-körútja, a csúcsszervezet kihelyezett elnökségi ülése és küldöttgyűlése. Továbbá elmaradhatatlanok a nagyközönség számára rendezett ügyességi versenyek, a tűzoltó-technikai bemutatók. A programnak fesztivál jelleget kölcsönöz a nemzetközi tűzoltó zenekari találkozó, valamint a nyitány: zsúfolt nézősereg előtt a színpompás ünnepi felvonulás, a rendező város legszebb utcáin, terein.

Perjési Klára polgármester

A média képviselőit Perjési Klára polgármester köszöntötte


A csillagtúra eseményei közül kiemelkedik a Tűz-víz táncshow , a Korda Filmstúdió és a Honvéd Művészegyüttes közös produkciója A tánckompozíció az őselemek - tűz és víz - egységét és harcát jelenítenék meg. Az előadás az év során road show keretében bemutatásra kerülhet az ország különböző pontjain, mindenhova eljuttatva Gyula város és az esemény jó hírét.

Hangulatkép

A programnak fesztivál jelleget kölcsönöz a nemzetközi tűzoltó zenekari találkozó

Dudaszeg József és Domokos László

Domokos László megyei elnök és Dudaszeg József gyulai tűzoltóparancsnok a megyeházán lévő sajtótájékoztatón

Dr. Gazsó L. Ferenc és Dudaszeg József

Dr. Gazsó L. Ferenc a Csillagtúra sajtófőnöke és Dudaszeg József tűzoltóparancsnok a sajtótájékoztatón

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat

Feltöltő: Geist Tamás

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: XVIII. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra Gyulán - Békés megye, Gyula


Békés megye online: bekesmegye.com