Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Végre! Megoldások pályázatok útján

Több évtizedes probléma oldódik meg a nyertes pályázatoknak köszönhetően: a Művelődési Házban fűtéskorszerűsítés, a Sport utcában járdafelújítás kezdődik.

 

Júniusi számunkban hírül adtuk, hogy a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács pályázatot írt ki a leghátrányosabb helyzetű kistérségek felzárkóztatását szolgáló fejlesztésekre. A képviselő-testület - élve ezen lehetőséggel – benyújtotta pályázatát a Kulich Gyula Művelődési Ház fűtéskorszerűsítése tárgyában. Erre azért volt szükség, mert a rendszert eleve rosszul tervezték meg. Télen a nagyteremben nagyon hideg volt annak ellenére, hogy éjszaka is működtek a kazánok; ekkora légtérhez ugyanis kevés az a négy radiátor, ami jelenleg a fűtést biztosítja. A korszerűsítés magába foglalja a nyílászárók cseréjét a földszinten, új, korszerű gázkazánok beépítését, a radiátorok cseréjét az egész épületben, valamint a meglévő klíma átépítését, átalakítását, hogy meleg levegőt is sugározzon a nagyterembe. A támogatás mértéke igen kedvező, 90%, mely annak köszönhető, hogy a képviselő-testület döntésének eredményeképpen községünk a Békési Kistérségbe lépett át, így hátrányos helyzetű kistérségben vagyunk, ezáltal több esélyünk van magasabb összegű támogatások elnyerésére.

 

 

A pályázat összköltsége: 17.507.481 Ft, melyből a támogatás mértéke: 15.756.734 Ft (90%), a saját erő pedig: 1.750.748 Ft (10 %).

Ugyancsak kedvező elbírálásban részesült a Sport utcai járdaburkolat felújítására a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácshoz benyújtott pályázatunk, melynek célja az Egészségügyi Központtól (Damjanich utcától) az Áchim utcáig a már meglévő járda felbontása és új 1 méter széles beton járda építése. A Sport utcában a járda egy része közvetlenül az igen nagy forgalmú közút mellett fut, aki tehát az orvoshoz igyekszik, az ezen az útszakaszon közlekedik, illetve csak közlekedne, ha arra alkalmas lenne a járda. Ennek híján általában az autók számára fenntartott közutat használják a gyalogosok. Közlekedésbiztonsági szempontból tehát rendkívül fontos lenne felújítása, átépítése. Ezt a tényt figyelembe véve még örvendetesebb, hogy önkormányzatunk nyert ezen a pályázaton.

A nyert támogatás mértéke ez esetben is 90 % a megszokott 70 % helyett, ugyancsak annak köszönhetően, hogy hátrányos helyzetű kistérséghez tartozunk. A pályázat összköltsége: 2.993.648 Ft, ebből a saját erő: 299.365 Ft (10%), a támogatás: 2.694.283 Ft (90 %). Önkormányzatunk továbbra is figyeli és megragadja a pályázati lehetőségeket.

 

muv_haz_kazanhaz_213_20080728151520_526.jpg

 

jarda_724_20080728151521_182.jpg

Forrás:  Dobozi Hírmondó augusztusi száma

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Végre!  Megoldások pályázatok útján

 

Küldjön egy képeslapot ismerősének Doboz városról!: kepeslap.mconet.biz

 

Doboz online: doboz.mconet.biz

 

Doboz linkajánló: dobozlink.mconet.biz

 

 

A hír támogatója:

 

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.

Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu