Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Vajon megfelelő gondossággal képviselte a minisztérium az államot?

Vajon megfelelő gondossággal képviselte a minisztérium az államot?

Domokos László „Itt mindenkinek ügyei vannak" címmel kérdést tett fel Oszkó Péter pénzügyminiszternek a parlamentben 2009 május 4-én, melyben a felmerült Postabank-ügy újabb fejleményei kapcsán kérdezte a pénzügyminisztert.

 

 

Ha egy ország mély válságban van, és az emberek egyre nehezebb életkörülmények között élnek, érthető, hogy sokkal érzékenyebbek arra, ha a közvagyon elherdálásáról, az állam érdekeinek hanyag képviseletéről szereznek tudomást. Nem véletlen, hogy a Postabank-ügy újabb fejleményeit még kritikusabban kísérik figyelemmel az állampolgárok, hangsúlyozta Domokos László.

   

A Princz Gábor vezette Postabank Oszkó Péter cégét a Deloitte-ot választotta ki a bank ügyeinek átvizsgálására. Az állam pert indított a pénzügyminiszter cége a Deloitte ellen, mivel úgy értékelte, hogy az túlságosan is megértően viselkedett a Postabank vezetésének ügyleteivel kapcsolatban, és aránytalanul enyhe megfogalmazású bírálatot fűzött a cég éves beszámolójához. A Deloitte általános véleménye az volt a Postabank Rt. 1997. éves konszolidált éves beszámolójáról, hogy „megbízható és valós képet ad".

 Vajon megfelelő gondossággal képviselte a minisztérium az államot? -kérdezte Domokos László

Domokos László „Itt mindenkinek ügyei vannak" címmel kérdést tett fel Oszkó Péter pénzügyminiszternek

 

A Pénzügyminisztérium az Oszkó Péter pénzügyminiszterré való kinevezése után elbukta a pert. Az indoklásban az állt: a Pénzügyminisztérium nem terjesztette a bíróság elé a bizonyítékokat, így az ügyet az igazságszolgáltatás nem tudta érdemben elbírálni. Ennek következtében az állam ahelyett, hogy több milliárdos kártérítést kapna, most több százmillió forint perköltséget fizethet, mondta el Domokos László.

 

Vajon megfelelő gondossággal képviselte a minisztérium az államot? -kérdezte Domokos László. Oszkó Péter szerint felülvizsgálatot kell kezdeményeznie az államnak, a Deloitte-tal szemben. Vajon melyik Oszkó Péternek higgyünk? A Deloitte vezetőnek, vagy a nem régen kinevezett pénzügyminiszternek?- tette fel a kérdését Domokos László.

 

A pénzügyminiszter távollétében Dr. Katona Tamás államtitkár válaszában kifejtette, hogy az elhangzottak nem hozhatók a pénzügyminiszter tevékenységével összefüggésbe, mivel azokhoz nem volt köze, ezért visszautasította az interpellációban elhangzottakat.

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Vajon megfelelő gondossággal képviselte a minisztérium az államot?