Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Új betegágyakat kapott a gyulai kórház

Új betegágyakat kapott a gyulai kórház

A „Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak” program keretében 40 korszerű, hordozható betegágy kerül a gyulai Pándy Kálmán Kórházba. Az ágyakat Svájcból a Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából kapta meg az intézmény egy nemzetközi gyógyszergyár támogatásával.

Mint ahogy azt már az országos híradások közzétették egy svájci kórház lecserélte az általa használt betegágyakat és azokat jóléti karitatív szervezeteknek adományozta. Így került az ágyak egy része a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz, amely gondoskodott ezek szétosztásáról a hazai kórházak között.

A „Megágyazunk a színvonalas betegellátásnak” névre keresztelt programnak köszönhetően az ország 11 kórháza összesen 400 professzionális betegággyal gazdagodott. Ebből 40 ágy kerül a gyulai Pándy Kálmán kórházba, amire szükség is volt, hiszen huszonéves ágyakat sikerül kiváltani velük.

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat már 4 évvel ezelőtt felajánlotta azt, hogy mozgatható, korszerű kórházi ágyakat hoz be Magyarországra, ám akkor ez az elképzelés nem valósult meg a szállítási költségek fedezetének hiánya miatt. Így most külön öröm, hogy most ez megoldódott és az elképzelés megvalósulhatott.

Ez pedig egy gyógyszeripari cégnek köszönhető, akik magukra vállalták a szállítási költségeket. Az ágyakra első sorban a baleseti sebészeten volt szükség, ahol túlnyomórészt mozgásukban korlátozott betegek vannak.

A 40 ágyból első körben a baleseti sebészeti osztály kapott, összesen 17-et. A továbbiakban még az idegsebészetre jut belőlük, valamint azon többi osztályra is, ahol szükség lesz erre.


Forrás: CsabaTV


Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Új betegágyakat kapott a gyulai kórház


Békés megye online: bekesmegye.com