Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Szorosabb együttműködés a védelemért

Szorosabb együttműködés a védelemért

A Körös -vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságot érintő lopással és rongálással okozott kár értéke évente eléri a 10 millió forintot. Az KÖRKÖVIZIG által kezelt vagyon fokozott védelme érdekében ezért együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, és a Vízügyi Igazgatóság, a Békés Megyei Önkormányzat közreműködésével február 11-én szerdán a megyeházán.

Az intézmények jogelődjei által 1995-ben aláírt megállapodást aktualizálták, újították fel jelen egyezményben. Domokos László, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke az aláírást követően elmondta, hogy a kár első pillantásra kis összegűnek tűnhet, ám figyelembe véve a rongálók okozta veszélyt, érdemes megelőzni a bajt. A megyei elnök kiemelte, hogy Békés megyében a legnagyobb kockázatot a vízgazdálkodás jelenti, ezért nem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a védművek és a műtárgyak.

 

Együttműködés

A KÖRKÖVIZIG-et érintő lopással és rongálással okozott kár értéke évente eléri a 10 millió forintot

 

Bak Sándor, a KÖRKÖVIZIG igazgatója bízik benne, hogy az együttműködéssel csökkenteni lehet a károkat. Dr. Gyurosovics József a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője pedig elmondta, hogy a jövőben a kiemelten kockázatos védműveket gyakrabban fogják ellenőrizni a rendőrség járőrei.

 

Aláírás

Az intézmények jogelődjei által 1995-ben aláírt megállapodást aktualizálták, újították fel jelen egyezményben

 

Kézfogás

Az KÖRKÖVIZIG által kezelt vagyon védelme érdekében működik együtt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, és a Vízügyi Igazgatóság

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat - Geist Tamás

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Szorosabb együttműködés a védelemért-Békés megye, megállapodás, Békés Megyei Önkormányzat

Békés megye online: bekesmegye.com