Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Számít-e végre a kormánynak a Békés megyei betegek sorsa?

Számít-e végre a kormánynak a Békés megyei betegek sorsa?

Kérdést intézett Domokos László megyei elnök és Dr. Spiák Ibolya országgyűlési képviselő az egészségügyi miniszterhez, melyben arra szeretnének választ kapni Dr. Székely Tamástól, hogy visszaállítják-e a szükséges egészségügyi ellátást a Békés megyei betegek érdekében.-Békés megye, egészségügy

Az interpelláció benyújtásának előzménye az volt, hogy az Alkotmánybíróság őszi döntése után a Békés Megyei Önkormányzat pert nyert az egészségügyi kormányzattal szemben. Az akkori miniszter, Molnár Lajos kapkodva és önkényesen hozta meg azokat a döntéseit, amelyek kórházak, kórházi osztályok megszüntetését, elbocsátást, káoszt és csődközeli helyzetet okoztak.

 

Pándy Kálmán Megyei Kórház

A Pándy Kálmán Megyei Kórház minden negyedik gyógyító ágyát elvették

 

Békés megyében ez azt jelentette, hogy a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház hiába lett úgynevezett súlyponti kórház, minden negyedik gyógyító ágyát elvették. Ez a döntés a betegek számára hosszú várólistákat, a kórháznak, pedig drasztikus létszámleépítést eredményezett, az intézmény 230 dolgozótól kényszerült megválni.

 

  A Pándy Kálmán Megyei Kórház

A tüdőgyógyászati ágyszám 125-ről 49-re csökkent

 

A megyei tüdőkórház azonban ennél is rosszabbul járt, a megyei kórházba olvasztották be, és ezzel a lépéssel a tüdőgyógyászati ágyszám 125-ről 49-re csökkent. A Legfelsőbb Bíróság őszi döntésével igazságot szolgáltatott: hatályon kívül helyezte Molnár Lajos rossz emlékű határozatát, és új eljárásra kötelezte az alperest.

 

Domokos László

Domokos László: visszaállítják-e a szükséges egészségügyi ellátást a Békés megyei betegek érdekében

 

Domokos László szerint továbbra is az Egészségügyi Minisztérium kezében van a lehetőség, hogy helyrehozzák korábbi hibájukat, és végre érdemben intézkedjenek a Békés megyei betegek érdekében, a kérdésre miszerint visszaállítják-e a szükséges egészségügyi ellátást Békés megyében, Dr. Székely Tamás egészségügyi minisztertől várják a választ.

 

 Dr. Spiák Ibolya

Dr. Spiák Ibolya

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat - Geist Tamás

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Számít-e végre a kormánynak a Békés megyei betegek sorsa?-Békés megye, egészségügy


Békés megye online: bekesmegye.com