Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Összefogás a munkanélküliség ellen! Foglalkoztatási fórum Békéscsabán

Összefogás a munkanélküliség ellen! Foglalkoztatási fórum Békéscsabán

Paktum-Progress címmel megyei kistérségi foglalkoztatási fórum zajlott Békéscsabán. A paktum célja, hogy javítsa megyénk foglalkoztatási helyzetét, ezáltal csökkentve a munkanélküliséget.

A paktum egy önkéntes alapon működő partneri együttműködés a megyei foglalkoztatáspolitikában érdekelt kulcsszereplők részvételével. A cél pedig egyértelmű: javítani kell Békés megye foglalkoztatási helyzetét.

A munkaerőpiac szereplői épp ennek érdekében fogtak össze - legfőképp azért, hogy a kibontakozó válság ne okozzon még nagyobb károkat, s hogy sikerüljön megőrizni a munkahelyeket.

 


A paktum fontos része, hogy akik mégis munka nélkül maradtak az átmeneti időszakban képzéseken fejleszthessék szakmai tudásukat. De legalább ilyen fontos a munkahelyteremtések támogatása is. Azok a vállalkozók ugyanis, akik munkahelyek teremtésében gondolkodnak a Munkaügyi Központ által tőketámogatásban részesülhetnek. Ehhez kapcsolódó új program az ún. keresletvezérelt képzési rendszer is, mely egy képzés elvégzése után biztos elhelyezkedést ígér a munka nélkül maradtak számára.

A munkáltatók ebben az esetben részt vesznek a képzésre kerülők kiválasztásában, magában az oktatásban, és a képzés helyét is ők biztosítják. A Békés megyei foglalkoztatási Paktumnak eddig 126 csatlakozott tagja van: többek között képző szervezetek, gazdasági kamarák, érdekképviseleti szervek és természetesen számos vállalkozó, munkáltató. Az egyik legfőbb partner a megyei önkormányzat, mely az ehhez kapcsolódó programokhoz 500 millió forintos soron kívűli összeget rendelt.


Forrás: CsabaTV

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Összefogás a munkanélküliség ellen! Foglalkoztatási fórum volt Békéscsabán

Küldjön egy képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

Békés megye online: bekesmegye.com