Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Nemzetközi Csillagtúra Gyulán

Nemzetközi Csillagtúra Gyulán
Csillagok túráznak május végén, Gyulán. A 18. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúra mind turisztikailag, mind szakmailag komoly rendezvény a megye és Gyula város számára. Az előkészületek nagy iramban haladnak, a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében a szervezőbizottság tagjai, a Gyulai Tűzoltó-parancsnokság képviselői, külföldi vendégek és Békés megye vezetősége minden részletre kiterjedő egyeztetést folytattak.

A Csillagtúra fontos esemény a megye számára, hiszen nem csak a rendezvények kínálatát színesíti, de komoly turisztikai vonzerővel is bír, aminek hatásai főként a jövőben érezhetők majd.

Amellett, hogy a rendezvényre érkezők lehetőséget kapnak a tűzoltók munkájának megismerésére, a lánglovagok öregbíthetik hírnevüket, megmutathatják értékeiket.

Az idei rendezvénybe a fiatalabb generációt is bevonják egy vetélkedősorozat segítségével. Általános iskolás és gimnazista diákok azt kapták feladatul, hogy mutassák be szűkebb pátriárkájukat, de tűzoltással kapcsolatos kérdések is szerepet kapnak.

A kezdeményezés nem titkolt szándéka, hogy úgymond megfertőzzék a diákságot a tűzoltómunka szépségével, gondoskodva ezzel az utánpótlásról is. A rendezvény azonban elsősorban a fesztiválról, a tűzoltókról, és a munkáról szól.

A csillagtúra igazi látványossága a szombati parádé, amin az ide érkező tűzoltók egyenruhában, csapatzászlóval vonulnak fel, megmutatva népviseletüket is.

Az idei rendezvényre eddig 16 nemzet 3 ezer tűzoltója jelentkezett, de folyamatos a visszajelzés. A szervezők reményei szerint a fesztivál 5 ezres résztvevőlétszámot, és tízezres nagyságrendű látogatószámot ér majd el.

Forrás: CsabaTV

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Nemzetközi Csillagtúra Gyulán - Békés megye


Békés megye online: bekesmegye.com