Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Megyejárás Kétegyházán

Megyejárás Kétegyházán

Csupán a jövő a mi célunk- vélik a Kétegyháziak. A pogácsájáról híres nagyközség duplán ünnepel a hétvégén, ma az Otthonunk Békés Megye elnevezésű rendezvényt látta vendégül a település, hétvégén pedig fesztiváloztak, süteményükre, a pogácsára emlékeznek.

Kétegyházára először látogatott a megyei vezetés, a rendezvénynek ezért is tulajdonítottak a nagyközség lakói kiemelt fontosságot.

A megyejárás mindig megszokott forgatókönyv szerint zajlik. Az ünnepélyes megnyitóban célokról és törekvésekről ejtett szót a vendéglátó település polgármestere, és a megyei vezetést képviselő tanácsnok.

A vándortérkép immár a 32. helyszínen várta azokat, akik kézjegyükkel a megyéhez tartozást akarták kifejezni.

 

 

Majd a megyejárás következő helyszínének polgármestere invitálta a megjelenteket településére, és elhelyezte a térképen Lőkösháza névtábláját.

Mivel a megyejárás mellett pogácsafesztiválra volt hivatalos a vendégsereg, a sütemény megszentelése sem maradhatott ki a műsorból.

A megyetörténeti kiállítás a programsorozatnak köszönhetően már 32 tablóval gyarapodott, a legutolsó Kétegyházáról tartalmaz fontos információt.

Kétegyháza képviselő-testületének soron kívüli ülésén bemutatkoztak a megyei intézmények, valamint a nagyközség képviselői is elmondhatták milyen problémákkal küzdenek, és mi az, amire igazán büszkék.

A hivatalos programot kulturális műsor követte, ami már a hétvégi fesztivál hangulatát idézte.

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Megyejárás Kétegyházán