Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Megyejárás Dévaványán

Megyejárás Dévaványán

Immár 29-ik állomásához érkezett a megyejárás. Ezúttal Dévaványa látta vendégül az Otthonunk Békés megye rendezvénysorozatot. A program célja, hogy megismertesse a megye lakosságával a Békés megyei önkormányzat szerepét, működését és a megye intézményeit.

A rendezvénysorozat szervezőinek egyik legfontosabb célkitűzése, hogy megyénk lakosságát megismertessék a Békés Megyei Önkormányzat működésével, céljával és azzal, hogy az önkormányzat, milyen programokat, projekteket kíván megvalósítani és azok, hogyan szolgálják a lakosságot. A békés megyei közgyűlés alelnöke szerint a mostani nehéz gazdasági helyzetben az egyik legfontosabb feladat a meglévő munkahelyek megtartása. Ezért a közeljövőben egy nagy volumenű fejlesztési terv is elkészül, amely az agrár- feldolgozóipart segíti. Az elmúlt néhány évben számos fejlesztési program került kidolgozásra, amelyet a megyei önkormányzat koordinált.

 

 


Azok, akik Dévaványára látogattak többek között megtekinthették a megyetörténeti kiállítást, de emellett sor került Dévaványa város képviselő- testületének soron kívüli ülésére is, amelyen a megyei önkormányzat intézményei kerültek bemutatásra. Ezek után azok, akik otthonuknak érzik Dévaványát elhelyezhették kéznyomukat a vándortérképen.

A megyejárás következő helyszíne Sarkad Kereszttúr lesz, ahol az érdeklődők megannyi kulturális programot tekinthetnek meg.

 

Forrás: CsabaTV

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Megyejárás Dévaványán – Békés megye