Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Magyarbánhegyes 16. állomása volt a Megyejárásnak

Tovább folytatódik a megyejárás, ma Magyarbánhegyes látta vendégül az Otthonunk Békés megye rendezvénysorozatot. „A jó a mának szól, a kiválóság a jövőnek” szlogenű program keretében két épületet is a megye intézményévé avattak.

Magyarbánhegyes község Békés megye déli részén található, a Viharsarok szívében. Alapító telepesei magyar dohánytermesztők voltak.

A szántóföldi növénytermesztés mellett, jelentős a görög- és sárgadinnye-termesztéssel és a primőr zöldségfélék termesztésével foglalkozó gazdálkodók száma, indokolja ezt a település egyik kincse.

Ez a térség már a honfoglalás előtt is lakott terület volt, a XV. század közepéig Bánhegyesse néven szerepelt a térképeken. Jelenleg 2560-an lakják Magyarbánhegyest, és a kistelepülésekhez hasonlóan ez a község is számít a megye segítségére.

A megye megismerését célzó rendezvénysorozat mostani állomására is elvándoroltatták azt a 6X6-os térképet, amelyre a Békés megyét otthonának érzők helyezhették el kéznyomukat.

 

 

 

Békés megye rövidített történetét követhették nyomon a megyetörténeti kiállítás résztvevői. A tárlat immár 16 tablóval bővült, a legutolsón Magyarbánhegyesről láthatók fontos momentumok, érdekességek.

A megye fontosnak tartja, hogy intézményeit megbecsülje. A mostani rendezvényen két épület falára került fel a Megye intézménye tábla, egyrészt a Hunyadi János Közoktatási Intézmény büszkélkedhet a megtisztelő címmel:

Másrészt a Békés Megyei Szociális Szolgáltató Centrum Fogyatékosok Otthonának telephelye gazdagodott a réztáblával.

A megyejárás fő célja, hogy az érintett település megismerje a megyei önkormányzat szerepét, működését, a megyei vezetés pedig informálódjon a település gondjairól, problémáiról, és a lehetőségekhez mérten segítséget nyújtson. A Magyarbánhegyes képviselő-testületének soron kívüli ülésén folytatott eszmecsere is ezt célozta meg.

A hivatalos programok mellett szórakoztató műsorokkal kedveskedtek a szervezők azoknak, akik egy kis kikapcsolódásra vágytak. Tánc, zene, és gyerekműsor várta a közönséget.

Forrás: CsabaTV

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Magyarbánhegyes 16. állomása volt a Megyejárásnak

 

Békés megye online: bekesmegye.mconet.biz