Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

M44! Elfogadták a megyei önkormányzat kezdeményezését

M44! Elfogadták a megyei önkormányzat kezdeményezését

Békés megyében a lakosság száma folyamatosan csökken. Hogy ezt a tendenciát meg lehessen állítani, szükséges lenne az M44-es gyorsforgalmi út megépítése, melynek segítségével akár a munkahelyek száma is nőhet a megyében. Az üggyel kapcsolatban most újabb előrelépés történt.

Az M44-es autópálya szakasza körülbelül 140 kilométert jelentene, mely Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyén is áthaladna. Az autósztráda Kecskemétet kötné össze Békéscsabával, majd folytatódna a román határ felé.

A gyorsforgalmi út ügye már régóta húzódik, lényeges munkálatok azonban mégsem kezdődtek el. A megyei önkormányzat még korábban döntött arról, hogy előlegként, anyagilag is segítséget nyújt, ahhoz, hogy a munkálatok mihamarabb elkezdődhessenek.

 

 

Erre július közepén érkezett a válasz, hogy a megyei önkormányzatot a kezdeményezést a társaság elfogadta, tudtuk meg Domokos Lászlótól.

Abban az esetben, ha ez a megállapodás megtörténik, folytatódhatnak az M44-es munkálatai, hiszen köztudott, hogy a Bajnai kormány még korábban felfüggesztette a gyorsforgalmi út előkészületeit.

„Erre adott válasza volt a megyei önkormányzatnak, hogy akkor megelőlegezi, hogy haladjon, hogy ne álljon le ez a munka.” –mondta Domokos László.

Ez a megelőlegezett összeg közel 2 milliárd forintot jelent.

Ha minden pozitívan zajlik a megállapodást követő napon már el is kezdődhetnek a munkálatok.

A gyorsforgalmi út megépülése nagyon fontos a megyének, hiszen ez a térség gazdaságának hozhat előrelépést, így remélhetőleg 2012-re valóban meg fog épülni az M44-es.

 

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: M44! Elfogadták a megyei önkormányzat kezdeményezését