Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Lecsaptak a gabonával üzletelő bűnözőkre a NAV nyomozói

Lecsaptak a gabonával üzletelő bűnözőkre a NAV nyomozói
Egy békéscsabai férfit fogtak el, aki 210 millió forinttal akarta csökkenteni cége átlagfizetési kötelezettségét. Ez azonban megbukott.
Az elkövető gabonával üzletelt, de az árukhoz feketén jutott hozzá. Ezzel pedig olcsóbban tudta versenytársainál a terményt továbbértékesíteni. Állítólag egy békéscsabai férfi volt, aki irányította szövetséget. Olyan személyeket kerestek, akik nehéz körülmények között vannak, velük őstermelői igazolványt váltattak ki. A legtöbb esetben ezeknek az embereknek a nevére fiktív bérleti szerződéseket állítottak ki, kihasználva ezzel anyagi helyzetüket. Mindezen felül valótlan tartalmú felvásárlási jegyeket írattak alá velük.



Gabonával üzletelt a tettes


A nyomozás során a NAV munkatársainak több száz fiktív bizonylatot sikerült feltárniuk. Kihallgatták a termelőként feltüntetett személyeket, valamint házkutatást is csináltak. Ezután őrizetbe vettek egy békéscsabai férfit és annak két társát. Az adóvégrehajtók körülbelül 30 millió értékű bankszámlát és követelést zároltak. A tettes akár 8 év börtönbüntetést is kaphat.



N.O.