Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Januártól megszűnik az autópálya matrica - Doboz Online

Doboz Online - Változatlan árakat ígér jövőre Kóka János gazdasági miniszter az autópályákon. Az illetékes vasárnapi bejelentése szerint jövőre megszűnik a matrica, amivel 2-300 millió forintot spórolhat meg tárcsa, amit közlekedésbiztonságra fordítanak.


Nem emelkednek az autópálya-díjak egy gépjármű-kategóriában sem 2008-ban, erre a főutakon az idén bevezetett, a teherautók számára kötelező úthasználati díj ad lehetőséget - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter az M3-as autópálya mellett tartott sajtótájékoztatón.

A gazdasági tárca vezetője közölte: az idén áprilisban bevezetett, a fontosabb tranzit utakon 12 tonnánál nehezebb teherautókra fizetendő úthasználati díjból ötmilliárd forint többletbevétel származott. Hozzátette: ez az összeg mintegy 170 kilométer közút felújítására elegendő.
Kóka János hangsúlyozta, hogy 2008. január 1-jétől megszűnik az autópálya-díj befizetését igazoló matrica. Az így megspórolt 200-300 millió forintot az utak biztonságának növelésére fordítják.


Januártól megszűnik az autópálya matrica

Januártól megszűnik az autópálya matrica



A miniszter a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy a motorosok négynapos autópálya-díja jövőre egész évben 765 forint lesz. Erre a döntésre az idén május 1-jétől szeptember 30-ig tartó próbaidőszak pozitív tapasztalatai alapján jutottak.

Kóka János közölte: 2007-ben 71 kilométer új autópálya épült, az M3-as, az M7-es és az M6-os új szakaszait adták át. Az autópálya matricák rendszerét 2000-ben vezették be, évente 20-25 millió darab matricát adtak el.

MTI


Januártól megszűnik az autópálya matrica

Januártól megszűnik az autópálya matrica



Szóljon hozzá a fórumon!: Januártól megszűnik az autópálya matrica - Doboz Online!

Küldjön egy képeslapot ismerősének Doboz városról!: kepeslap.mconet.biz

Doboz online: doboz.mconet.biz

Doboz linkajánló: dobozlink.mconet.biz


A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu