Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Intézményvezetői Szakmai Nap

Intézményvezetői Szakmai Nap

Tanévnyitó szakmai napot tartanak Békéscsabán a Tudásházban augusztus 25-26-án. A két napos rendezvényre intézményvezetőket és pedagógusokat vártak a megye egész területéről, akik szakmai előadásokon tudhatnak meg fontos információkat többek között az oktatásról és a törvényi változásokról.

A Békés Megyei Tudásház és Könyvtár idén augusztus 25-én és 26-án tartja a hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő megyei tanévnyitó szakmai napokat. Az első napon a Békés megyei közoktatási intézmények vezetőit invitálták a Jókai Színház nagytermébe, ahol különféle előadásokat hallhattak.

A szakmai napon Dr. Farkas Ildikó az Oktatási és Kulturális Minisztérium munkatársa az új tanévre vonatkozó fontos jogszabályi változásokról beszélt. A közoktatási törvény két esetben módosul, amely a tanévet érinti. Az egyik egy nyári változás, a másik pedig az októberben hatályba lépő rendelkezések.

 

 

Farkas Zoltán megyei alelnök úgy fogalmazott, hogy ma Magyarországon azt oktatásban minden összejövetel nagyon fontos. Egyrészt azért, mert az iskolákat fenntartó önkormányzatok nagyon nehéz helyzetben vannak, ugyanis 120 milliárd forintot vonnak el tőlük.

A tanévnyitó szakmai napra idén többen látogattak el az előző évekhez képest. A mai napon közel 80 vezető vett részt a programokon.

Ez a szám, pedig az is mutatja, hogy szinte a megye összes intézményéből képviseltetik magukat a vezetők és a pedagógusok a két napos szakmai napon.

Forrás: CsabaTV

 

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Intézményvezetői Szakmai Nap