Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Hatalmas beruházás kezdődik Dobozon

Hatalmas beruházás kezdődik Dobozon
Megkezdődött dobozon a több mint 2 milliárd forintos beruházás, melynek keretében kiépül a település szennyvízhálózata és új szennyvíztisztító-telep is készül.
A 2 milliárd 154 millió 468 ezer forint összköltségű beruházás keretében Doboz település szennyvízcsatornázása valósul meg és megépítésre kerül egy új szennyvíztisztító-telep is. A projekt költségének közel 85 százalékát Európai Uniós támogatásból finanszírozzák. A tervek szerint a beruházás 2015 augusztusára készül el. Hatalmas jelentőséggel bír ez a projekt Doboz számára, hiszen a település a megye legjobban belvíz-veszélyeztetett része.

Szennyvízcsatornát építenek Dobozon
Hamarosan megkezdődnek a munkálatok Dobozon

A munkálatok folyamán 31 kilométer gravitációs gerincvezetéket, 6 kilométer nyomóvezetéket és 16 kilométer bekötővezetéket építenek ki. 9 átemelő kerül kialakításra és megépítenek egy 485 köbméteres szennyvíztisztító telepet is. A település lakói is komoly érdeklődést mutatnak a szennyvízberuházás iránt amit az is hűen tükröz, hogy 1903 ingatlanból 1878 ingatlantulajdonos vállalta a rácsatlakozást előzetesen. Ez közel 100%-os kiépítettséget jelent, ami nagyon pozitív. A szennyvíztisztító telep pedig egy olyan területen kerül kiépítésre ami kellő távolságban van a lakóépületekről, hogy a keletkezett szagok semmilyen mértékbe ne zavarják majd a lakosságot.

 

-BT-