Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Foglalkoztatás és a válság címmel tartott előadást Domokos László a munkaügyi központ fórumán

Foglalkoztatás és a válság címmel tartott előadást Domokos László a munkaügyi központ fórumán

Kistérségi Foglalkoztatási Fórumot tartottak a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ szervezésében Békéscsabán a Fiume Hotelben 2009. január 22-én, amelynek öt előadója között Domokos László megyei elnök is előadást tartott. Beszédében ismertette a Békés Megyei Önkormányzat Növekedésorientált Gazdaságfejlesztési Programját, elmondta, hogy a program fő céljai között a munkahelyteremtés elősegítése, a vállalkozások foglalkoztatási képességeinek és hitelhez jutásának javítása, valamint a megyei szakképzés fejlesztései szerepelnek.

A fórum megrendezésének lehetőségét az adta, hogy még 2006 novemberében létrehozták, a Békés Megyei Foglalkoztatási Paktumot, amely egy önkéntes alapon működő partneri együttműködés a megyei foglalkoztatáspolitikában érdekelt kulcsszereplők részvételével, akiknek kinyilvánított szándéka hozzájárulni Békés megye foglalkoztatási helyzetének javításához. Az alapító tagok között a Békés Megyei Önkormányzat mellett több önkormányzat, civil szervezet, kamara, oktatási és képző intézmény is szerepel. A fórum célja a munkaadók foglalkoztatással kapcsolatos aktuális kérdéseinek megválaszolása, a foglalkoztatottság növelése érdekében. A kistérségi fórumra - a helyi paktumpartnereken kívül - meghívták a térség meghatározó munkaadóit, szakképzést és felnőttképzést folytató intézményeit is.

Az előadások témái elsősorban a munkahely megőrzés és munkahely teremtés jelenlegi eszközeit, a gazdasági válság alatti lehetőségeket, valamint az aktuális helyzetkép felvázolását foglalták össze.

pict0658_974_2009012393326_222.JPG

A megyei elnök beszédében  a Békés Megyei Önkormányzat Növekedésorientált Gazdaságfejlesztési Programját is ismertette

 

Domokos László előadásában hangsúlyozta, hogy a válsághelyzet okozta problémákra reagálásként szükséges a vállalkozások foglalkoztatási képességeinek javítása, a Munkaerő-piaci tevékenység növelése valamint a foglalkoztatást elősegítő projektek kidolgozása és megvalósítása. A Békés Megyei Önkormányzat által kidolgozott Növekedésorientált Gazdaságfejlesztési Program célja a problémák feltárása, összegyűjtése, az érdekek közös képviselete, valamint az egységes fellépés. A szakképzéseket valamint a felnőttképzéseket a munkaerő piaci igényekhez kell alakítani, és javítani kell a vállalkozók hitelhez jutásának lehetőségét, emelte ki a megyei elnök beszédében.

dscf1937_143_2009012393326_911.JPG

A válsághelyzet okozta problémákra reagálásként szükséges a vállalkozások foglalkoztatási képességeinek javítása

dscf1931_287_2009012393326_752.JPG

A Növekedésorientált Gazdaságfejlesztési Program célja a problémák feltárása, összegyűjtése, az érdekek közös képviselete, valamint az egységes fellépés.

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat-Geist Tamás

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Foglalkoztatás és a válság címmel tartott előadást Domokos László a munkaügyi központ fórumán-Békés megye, gazdaság, Békés Megyei Önkormányzat

Békés megye online: bekesmegye.com