Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

F E L H Í V Á S PARLAGFű ELLENI VÉDEKEZÉSRE!

A növényvédelmi törvény alapján a földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbó kialakulását megakadályozni és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig fenntartani.

 

Növényvédelmi bírságot kell kiszabni azzal szemben, aki ezen védekezési kötelezettségének nem tesz eleget, mely belterületen jegyzői hatáskör, külterületen pedig a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal hatásköre. Egyébként a földhasználót - amennyiben földhasználó az ingatlannyilvántartásban nincs feltüntetve -, a tulajdonost kell kötelezni a parlagfű elleni védekezési kötelezettség elmulasztása miatt a növényvédelmi bírság, valamint a közérdekű védekezéssel felmerült költségek megfizetésére.

A jegyző június 30-át követően, a parlagfű virágzásától függetlenül, köteles hatósági eljárást kezdeni azon földhasználókkal szemben, akik elmulasztották a parlagfű elleni védekezési kötelezettségüket teljesíteni. A hatósági eljárás keretén belül a helyszíni ellenőrzést követően kerül sor a közérdekű védekezés elrendelésére. A védekezéssel felmerült költségeket az ügyfél a határozat jogerőre emelkedését követő 15 napon belül köteles megfizetni. A parlagfű elleni közérdekű védekezést elrendelő határozattal együtt a növényvédelmi bírságot is ki kell szabni. A bírság kiszabásáról a jegyzőnek intézkedni kell, nem tartozik mérlegelési körbe. A növényvédelmi bírság legalacsonyabb összege 20 ezer forint, legmagasabb összege belterületen 750 ezer forint, külterületen 5 millió forint.

Kérem, minden belterületi ingatlantulajdonos és külterületi földtulajdonos tegyen eleget a parlagfű elleni védekezési kötelezettségének.

 

parlagfu_517_20080728141008_452.JPG

Forrás:  Hrabovszkiné Dandé Szidónia  jegyző

 

 

Szóljon hozzá a fórumon!: F E L H Í V Á S PARLAGFű ELLENI VÉDEKEZÉSRE!

 

Küldjön egy képeslapot ismerősének Doboz városról!: kepeslap.mconet.biz

 

Doboz online: doboz.mconet.biz

 

Doboz linkajánló: dobozlink.mconet.biz

 

 

A hír támogatója:

 

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.

Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu