Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Elkezdődött az Ibsen Palota építése

Átadták az Ibsen Palota munkaterületét a kivitelezőknek 2009. június 25.-én, ezzel megkezdődhet az új kulturális központ kialakítása. A közel 700 millió forintos beruházáshoz a Norvégia által finanszírozott uniós alapból kapott a Békés Megyei Önkormányzat 600 millió forintot, a fennmaradó 100 millió forintos összeget pedig önerőből biztosította. Az építési területet Domokos László a Békés Megyei Közgyűlés elnöke és Vantara Gyula Békéscsaba város polgármestere adta át ünnepélyes keretek között a kivitelezőnek.  

Tíz hónappal ezelőtt írták alá a projekt támogatási szerződését, a hosszas előkészületi munkák után a volt közgazdasági szakképző iskolából jelentős felújítással és átalakítással hozzák létre az új kulturális központot. 

 

Tíz hónappal ezelőtt írták alá a projekt támogatási szerződését

Az felújítás várhatóan 2010 tavaszára készül el 

 

A ceremónián Domokos László elmondta, hogy az épület Békés megye új kulturális színtere lesz, amely magában foglalja a bábszínház és színházi szolgáltatásokat és még civil szolgáltató központként is működne.

 

p1010700_resize_301_20090624204954_116.JPG

Az építési terület átadása előtt Domokos László és Vantara Gyula köszöntötte a megjelenteket

 

Vantara Gyula békéscsabai polgármester kiemelte, hogy egy patinás régi épület nyer a felújítás által új külsőt, mely része lesz a városközpont rehabilitációjának, amely részeként a palota előtti tér is megújul.

 

Balról: Vantara Gyula, polgármester, Domokos László megyei elnök, Fekete Péter színházigazgató

A munkaterület átadásának pillanatai

 

A munkálatok várhatóan 2010 tavaszára készülnek el, a tervek szerint akkor fogják átadni a már teljesen felújított és átalakított épületet.

 

Az épület Békés megye új kulturális színtere lesz

Az épület színházi és bábszínházi szolgáltatásokat is fog nyújtani

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat-G.T.

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Elkezdődött az Ibsen Palota építése