Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

DIÁK5LET

DIÁK5LET

A PHARE CBC 2006/INTERREG IIIA programnak köszönhetően ebben az évben is lesz magyar - román együttműködés a gyermekvédelemben.

Békés Megye, Gyermekvédelem
Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani  Központ

A Békés Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Központ már több éve szoros kapcsolatban van az Arad Megyei Gyermekvédelmi Központtal. Ezen több éves kapcsolat eredményeként ismét lehetőség nyílik a PHARE CBC 2006 pályázat alapján a két megyében gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek közös táboroztatására. Az eredeti pályázat 10 magyar és 10 román gyermek táboroztatását teszi lehetővé 3 kategóriában. Az esélyt a legkreatívabb gyermekeknek az intézmény úgy biztosítja, hogy minden gyermekvédelmi szakellátásban résztvevő fiatal pályázhat a Diák5let elnevezésű belső pályázatra.

Gyerekek
A pályázat célja, megtalálni azokat az alkotásokat és alkotóikat, csoportokat, akik képviselhetik az intézményt a „Kreatív interkulturális fesztiválon" Romániában.

A pályázat 3 témakörre épül, táncműhelyre, dísztárgykészítő műhelyre és gasztronómiai műhelyre. Mindhárom témakörben a magyar kultúra elemeinek kell megjelennie. A kézműves alkotások és a produkciók, valamint az elkészített ételek egy közös program keretében lesznek értékelve, mely napon az eredményhirdetés során kiderül, kik képviselik az intézményt a táborokban.

Forrás: Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ
Gyermekvédelmi intézményegysége

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: DIÁK5LET

Békés megye online: bekesmegye.com