Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Csaknem 4 milliót takarított meg Békés megye a rendkívüli tanszünettel

Jelentős összeget sikerült megtakarítania a három megyei fenntartású oktatási intézménynek a kritikus gázhelyzet és a zord időjárás miatt, az intézményvezetők által elrendelt 3 napos tanszünet alatt. Czégény Gyula a Békés Megyei Önkormányzat Szakmai Felügyeleti Osztályának vezetője arról számolt be, hogy az iskolák összesen mintegy 3,6 millió forintot takarítottak meg.-Békés megye, oktatás, Békés Megyei Önkormányzat

A Harruckern János 2 millió, a Farkas Gyula 1 millió, a Hunyadi János Közoktatási Intézmény pedig 600 ezer forintot spórolt meg a rendkívüli tanítási szünettel. Az 5000 tanuló 95 százaléka csütörtök reggel újra iskolákba ment, ami azt jelenti, hogy az ilyenkor szokásoshoz képest sokkal kevesebb diák betegedett meg. Az oktatási intézmények természetesen később bepótolják az elmaradt tanítási napokat, a munkanappá nyilvánított szombatokon vagy pedagógiai értekezletekre szánt időben - tudtuk meg Czégény Gyulától, a szakmai felügyeleti osztály vezetőjétől.

dsc_0250_906_20090115161346_94.jpg

A Harruckern János Közoktatási Intézmény 2 millió forintot takarított meg a tanszünettel

A jelenlegi bizonytalan helyzet miatt az iskolák vezetői jó döntést hoztak a 3 napos tanszünet elrendelésével, mert így jelentős összeget és nem utolsó sorban gázenergiát spóroltak meg. A megyei önkormányzat ugyancsak helyesen határozott, amikor engedélyezte intézményeinek a három napos leállást, mert az iskolák energiafogyasztásuk csökkentésével hozzájárultak a lakosság biztonságosabb gázellátásához - nyilatkozta Farkas Zoltán megyei alelnök.

dsc_0052_896_20090115161346_95.jpg

A Farkas Gyula Közoktatási Intézmény 1 millió forintot spórolt

Oroszország és Ukrajna között továbbra sincs megegyezés, miközben a gázkrízis elhúzódhat. Magyarország - ha továbbra sem érkezik gáz Ukrajna felől - körülbelül egy hétig tudja nyugat európai importtal és a hazai készletek felhasználásával további korlátozások nélkül biztosítani a zavartalan gázellátást. Az élet igazolta, hogy a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének kezdeményezése helyesnek bizonyult, az iskolai szünet elrendelése, illetve engedélyezése a megyei vezetés részéről felelős döntés volt.

dsc_0338_188_20090115161546_558.jpg

A Hunyadi János közoktatási Intézmény a tanszünettel 600 ezer forintot takarított meg

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat-Geist Tamás

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Csaknem 4 milliót takarított meg Békés megye a rendkívüli tanszünettel-Békés megye, oktatás, Békés Megyei Önkormányzat

 

Békés megye online: bekesmegye.mconet.biz