Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Csabaszabadi megyejárás

Csabaszabadi megyejárás

Az "Otthonunk Békés megye" elnevezésű rendezvénysorozat 21. állomása Csabaszabadiba érkezett a hétvégén. A programok célja, hogy a lakosok megismerhessék a Békés Megyei Önkormányzat szerepét, működését és a megye intézményeit.

Így vette kezdetét hétvégén a megyejárás. Csabaszabadi 1993-ig Békéscsaba részét képezte, azonban ekkor az önállóság mellett döntöttek, így közel 16 éve községként van nyilvántartva. Az itt élő emberekre jellemző, hogy a mezőgazdaságból éltek és ma mai napig többségében ebből tartják fent magukat, tudtuk meg az Otthonunk Békés Megye elnevezésű rendezvénysorozaton a hétvégén.

Mint minden település, így itt is számítanak támogatásra. Jelen pillanatban a kulturális szempontból illetve a helyi hagyományokkal kapcsolatosan várják a segítséget a megyei önkormányzattól.

 

 

A rendezvény szokásaihoz híven a 6*6 méteres vándortérképre Farkas Zoltán és csabaszabadi polgármestere is megörökítette kézjegyét.

A rendezvény alkalmával többek között az Otthonunk Békés Megye megyetörténeti kiállítás is megnyitásra került, valamint délután soron kívüli testületi ülésen is részt vehettek az érdeklődők, ahol a lakosok a megyei önkormányzatot és intézményeit ismerhették meg.

A megyejáráson továbbá egy örömteli eseményen is részt vehettek a lakosok. Az ilyen és ehhez hasonló eseményeket, pedig kiemelkedően fontosnak tartják a megyében.

A megyejárás következő állomása április 29.-én Okányban lesz, ahol szintén tartalmas programokkal várják az érdeklődőket.


Forrás: CsabaTV

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Csabaszabadi megyejárás


Békés megye online: bekesmegye.com