Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Civil Konzultációs Nap a megyeházán

Civil Konzultációs Nap a megyeházán

A megyei civil pályázatokkal kapcsolatban személyes konzultációs napot tartott a pályázni kívánó szervezetek részére a Békés Megyei Önkormányzat Szakmai Felügyeleti Osztálya 2009. május 12-én. A fórumot Farkas Zoltán, a Békés Megyei közgyűlés alelnöke nyitotta meg. Závogyán Magdolna kulturális referens tartotta a szakmai tájékoztatót. Az egyeztetésen 75 civil szervezet jelent meg, amelyek konkrét kérdéseket tehettek fel a pályázatokkal kapcsolatban.

A megyei önkormányzat civil pályázatait a megye fejlesztését segítő projektek megvalósítására, az oktatás - szakképzés, turizmus, szociális ellátás, egészségügy - életmód, tömegsport, valamint a kultúra területén működő civil szervezetek támogatására, forráshoz jutásuk elősegítésére, valamint hatékony működésük érdekében hozta létre.

A Civil Konzultációs Napon Farkas Zoltán megyei alelnök köszöntötte a megjelenteket

 Farkas Zoltán beszédében kitért arra is, hogy a civil szervezetek megerősítése szükséges

A fórum megnyitóján Farkas Zoltán alelnök elmondta, hogy a civil pályázatokra a Békés Megyei Önkormányzat 70 millió forintot különített el a költségvetéséből. A civil szervezetek azokra a feladatokra pályázhatnak, amelyek a megyei önkormányzat kötelező feladatai közé vannak felsorolva. Tudjuk azt, hogy a civil szervezetek is egyre kevesebb forrásból gazdálkodhatnak, ezért számukra nagyon nagy segítséget jelenthet ez a program, mondta el a megyei alelnök.

75 civil szervezet jelent meg a konzultációs napon

  A civil szervezetek is egyre kevesebb forrásból gazdálkodhatnak

Farkas Zoltán beszédében kitért arra is, hogy a civil szervezetek megerősítése szükséges, mint Európa fejlettebb felében, hiszen ott önkéntes alapon ma már egyre több olyan feladatot vállalnak el, amelyet Magyarországon ma még önkormányzatok látnak el kötelező feladatként.

A civil szervezetek részletes információt kaphattak a civil pályázatokkal kapcsolatosan

 A szakmai tájékoztatót Závogyán Magdolna kulturális referens tartotta

Az egyeztetésen megjelent civil szervezetek részletes információt kaphattak a civil pályázatokkal kapcsolatosan felmerülő pénzügyi, szakmai, formai, valamint beadási határidővel kapcsolatos kérdéseikre is. A civil pályázatok beadási határideje 2009. május 22. illetve június 30.

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Civil Konzultációs Nap a megyeházán