Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Békés megye együttműködik Észak-Szumátrával - a sportban is

Békés megye együttműködik Észak-Szumátrával  - a sportban is

Indonéz delegáció vendégeskedett Békés megyében. A látogatás apropóját az adja, hogy Békés megye testvértartományi kapcsolatot kötött Észak- Szumátra Tartománnyal.

Az együttműködésről szóló megállapodást ünnepélyes keretek között ma írták alá Békéscsabán. Közel 30-an érkeztek Észak- Szumátrából Békésbe, azért, hogy a korábban, a tartomány fővárosában aláírt együttműködést előkészítő szándéknyilatkozatot most Békéscsabán megerősítsék.   Ez egy több szempontból is fontos szándéknyilatkozat egyrészt, ez az első, Európán kívüli együttműködési megállapodása Békés megyének, másrészt széles kapcsolatépítésre is lehetőség nyílik. Ennek keretében többek között a sportnak is fontos szerep út.  A delegáció sportszekciója,amelyet a tartomány alkormányzója vezetett, először megtekintette a csabai tornászok bemutatóját, majd tárgyalások kezdődtek a Békés megyei szakemberek és az indonéz vendégek között. A Békés megyei küzdősportokat Gregor László V.DAN, a Békés megyei Harcművész Szövezség elnöke képviselte. Észak-Szumátra eredményes a sport terén, hiszen a legutóbb megrendezett országos Játékokon a 33 tartomány közül a hetedik helyen végzett. A legeredményesebb sportág a Wushu, amelyben 9 aranyérmet szereztek. A tartományi sportvezetés célja a négy évenként megrendezésre kerülő versenyen a legjobb 5 közé jutás. Mivel a tartomány lélekszáma kb. 12 millió, ezért a sportot szeretők száma is magas.
   Észak-Szumátra sportküldöttsége előre akar lépni a sportszakember képzésben és néhány sportág felemelésében is. Igényelné, hogy magyar edzők, sportszakemberek is részt vegyenek ebben a munkában. Többek között a küzdősportok szakembereit is várják. Judo, birkózó, ökölvívó edzőket szeretettel várnak együttműködési szerződés keretében. Cserébe ajánlani tudják eredményesen tevékenykedő Wushu edzőiket.
    A sportszakember cserekapcsolat  ügyét a Békés Megyei Önkormányzat sportreferense, Szabóné Csendes Ildikó intézi, aki elérhető az
ildiko.szabone@bekesmegye e-mail címen.

 

 

Békés megyei együttműködés Észak-Szumátrával a sport területén is

Észak-Szumátra sportküldöttsége előre akar lépni a sportszakember képzésben...

 

 

 

Észak-Szumátra sportküldöttsége előre akar lépni a sportszakember képzésben

Cserébe ajánlani tudják eredményesen tevékenykedő Wushu edzőiket

 

 

Forrás: Szabóné Csendes Ildikó

Feltöltő: Sz. Kovács Viktória

 

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Békés megye együttműködik Észak-Szumátrával  - a sportban is!