Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Aláírták a civil támogatási szerződéseket

Aláírták a civil támogatási szerződéseket

Támogatási szerződés ünnepélyes aláírására került sor augusztus 4-én a Megyeháza nagytermében. Több mint 100 civil szervezet részesült a Békés Megyei Önkormányzat hetvenmillió forintos támogatásából, hogy az oktatás-szakképzés, a turizmus, a szociális ellátás, az egészségügy-életmód, valamint a kultúra területén működő civil szervezetek társadalmi szerepvállalását elősegítse. A támogatás része az önkormányzat által meghirdetett Növekedésorientált Gazdaságfejlesztési Programnak, melyet a gazdasági válság kihívásaira reagálva dolgoztak ki.

 

Köszöntő beszédében Domokos László, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke elmondta, hogy az új stratégia egyik fontos célja az, hogy a megye kötelezően ellátandó feladatai egy részében a civil szerveződések is közreműködjenek. A megyei önkormányzat ennek jegyében négy nagy területet kíván támogatni.  Az első ilyen az egészség, életmód, egészségmegőrzés, a második a szociális gondoskodást és a rászorultak ellátását foglalja magába. Fontos szerep jut az oktatás, szakképzés, felnőttképzés, valamint a hagyományok, a kultúra és az értékmegőrzés területének. A 70 millió forintos pályázati keretösszeg a Békés megyei civil társadalom erősítését, a Békés megyei civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítését szolgálja.

Olyan szervezeteket is bevonnak, amelyek kezdőnek számítanak, vagy éppen csak egy-két éve működnek, és még kevés tapasztalattal bírnak. Az összeg nagysága mellett az sem számít hétköznapinak, hogy a megnyert összeget pályázati önerőként is felhasználhatják - mondta a megyei közgyűlés elnöke.

Domokos László

Domokos László - A megyei önkormányzat négy nagy területet kíván támogatni.

 

Az önkormányzat 2007-től már hosszú távú céllal indította el a szervezetek fejlesztését, hálózatuk építését segítő civil pályázati rendszert. A Békés Megyei Önkormányzatot sújtó megszorítások ellenére fontosnak tartják a civil szervezetek, önszerveződő csoportok támogatását. Ennek érdekében jött létre a civil stratégia, illetve 2009-ben a civil szféra erősítésére egy magasabb szintű támogatási rendszer kidolgozása, melyet augusztus 4-én több mint 100 civil szervezet képviselője írhatott alá. A támogatással kapcsolatban a civil szervezetek szemszögéből előnyösként említhető, hogy az általuk elnyert pénz jelentős részét előfinanszírozásban kapják. A bőnek mondható elszámolási határidő is megteremti a lehetőséget arra, hogy sietség nélkül valósítsák meg tervezett projektjeiket.

Támogatási szerződés ünnepélyes aláírására került sor augusztus 4-én

Támogatási szerződés ünnepélyes aláírására került sor augusztus 4-én

 

Több mint 100 civil szervezet részesült a Békés Megyei Önkormányzat hetvenmillió forintos támogatásából

Több mint 100 civil szervezet részesült a Békés Megyei Önkormányzat

hetvenmillió forintos támogatásából

 

 

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat R.K.

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Aláírták a civil támogatási szerződéseket