Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

Aida Békéscsabán

Aida Békéscsabán

Sajtótájékoztatón ismertették ma a Békés Megyei Jókai Színház és a West End Színház koprodukcióban színpadra állított művét, az AIDA-t, valamint bemutatták a Jókai Színház új cirkuszsátrát, az ötszázharminc főt befogadni képes Porondszínházat. Szó esett még közösen szervezett, összehangolt, interaktív színházi és múzeumi lehetőségekről és az is kiderült, hogy miként nyílik lehetőség a színházi előadást követően a múzeum egyiptomi kiállításában éjszakai tárlatvezetésre s az ehhez kapcsolódó gasztronómiai túrára.

A mai sajtótájékoztatón Fekete Péter elsőként a Jókai Porondszínházat mutatta be a médiának. Az 530 nézőt befogadni képes színházban közel 100 négyzetméteres színpadon játszhatnak a színészek. A Porondszínház emellett közel 8 méter beépíthető belmagassággal, impozáns terekkel bilincseli le a nézők figyelmét. A Jókai Színház már két éve tudatosan, minden beszerzését és műszaki fejlesztését úgy végezte, hogy az a Jókai Porondszínházban is felhasználható legyen - válaszolta Fekete Péter újságírói kérdésre - ezért most, hogy a sátor is megérkezett, egy hónap alatt felkészíthető lesz az új játéktér az AIDA bemutatójára. A közönségteret Howard Lloyd tervezi, aki az első produkció játékterét is jegyzi majd az igazgatóval közös munkában.

A mai sajtótájékoztató mottója: Interaktív Színház - Interaktív Múzeum volt. A színházi oldalról Fekete Péter kiemelte, az AIDA musical közönsége, akár aktívan, jelmezben, sminkben, is közreműködhet az előadáson, ehhez mindössze előzetes jelentkezésre van szükség, a színház weblapján. A pénteki és szombati előadásuk után viszont a közönség egy - szintén előre regisztrált - hányadának lehetősége lesz arra, hogy Munkácsy Mihály Múzeumban látható „Élet a halál után" című, az egyiptomi halotti kultuszt bemutató kiállítást éjszakai tárlatvezetéssel tekintse meg. A tervek szerint a Jókai Porondszínháztól fáklyás kísérettel, egyiptomi istenek vezetik a közönséget a Múzeumhoz.

 

 

A múzeum tégla termében

A sajtótájékoztatóra a múzeum tégla termében került sor

 

 

Mint dr. Szatmári Imre a Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója ismertette, az interaktív múzeumi oldalt a Múzeum előterében elhelyezett jelmezek, és számítógép terminál jelenítik meg. Bárki hétköznap is ruhájára öltheti a korhű egyiptomi jelmezeket, megtekintheti benne a kiállítást, sőt erről fényképes e-mailt is küldhet ismerőseinek. Az éjszakai tárlatvezetésről szólva a múzeumigazgató kiemelte, szeretnék, hogy az emberek a múzeumra is, mint az aktív művelődés egyik színterére tekintsenek. Ezért is partner abban, hogy az egyiptomi kiállítást ilyen rendhagyó időpontban tekinthessék meg az érdeklődők, és biztos benne, hogy a Békés Megyei Gasztronómiai Team egyiptomi ételkülönlegességei egy izgalmas kulináris élményt nyújtanak, a nem csak kultúrára éhezőknek.

Az AIDA musical koprodukcióban, a West End Színház közreműködésével áll színpadra Békéscsabán. A West End Színház részéről a rendező és Radames szerepét játszó Szomor György és az Amnerist alakító Fésűs Nelli is izgalommal áll az új felfogásban kiséé megújuló előadás bemutatója elé.

 

Szomor György-Radames

Szomor György-Radames

 

Fésűs Nelly-Amneris

Fésűs Nelly-Amneris

A Békés Megyei Jókai Színház társulatából Hodu József, Gulyás Attila, Ács Tibor, és a Színitanház végzős diákja Liszi Melinda is izgatottan várja a próbaidőszak kezdetét. A startpisztoly eldördült, AIDA premier Békéscsabán a Luther utcai Evangélikus udvarban, május 8-án!



 

 

Forrás: Békés Megyei Jókai Színház

 

 

 

 

 

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Aida Békéscsabán


Békés megye online: bekesmegye.com