Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

A LIGA SZAKSZERVEZET sztrájkot hirdetett-Doboz

Doboz-A LIGA SZAKSZERVEZET sztrájkot hirdetett 2007. november 21-re tiltakozó akcióval, melyhez A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének iskolai csoportja is csatlakozott.
A tiltakozás oka: az egészségbiztosítási rendszer üzleti biztosításává alakítása, amely jelentős részben feladja a szolidaritási elvét.
Pontosan azok esnek el a jó minőségű egészségügyi ellátástól, akik nehéz anyagi helyzetben vannak. Másik okunk a nyugdíjrendszer átalakítása.
A Dobozi Általános Iskola két órás szolidaritási sztrájkkal csatlakozott a helyi sztrájkbizottság döntése alapján reggel 7 órától 9 óráig, így egy tanítási óra maradt el.
A szolidaritási sztrájkhoz természetesen nem csak a PDSZ tagok csatlakoztak
Minden szülőhöz eljuttatott iskolánk egy levelet, amelyben tájékoztattuk a sztrájkról, támogatásukat kértük, valamint felmérést végeztünk, hogy kér-e felügyeletet a gyermeke számára sztrájk ideje alatt.
Az alábbi levél került a szülőknek kiküldésre:

„Bizonyára Önök is hallották, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete november 21-re szolidaritási sztrájkban való részvételt ajánlott.

Miért tartunk szolidaritási sztrájkot?

Azért, mert az egészségbiztosítás átalakítása olyan következményekkel jár, amely mind az oktatásban dolgozókat, min az Ön családját sújthatja. Az üzleti biztosítós modell egyrészt drágább, ami a következő években járulékemelést eredményezhet - amelyet Ön is a béréből fizeti - másrészt a lehetségessé válik, hogy nem minden járulékfizető kapja meg a minőségi szolgáltatást a jövőben. Ezen túlmenően a nyugdíj kedvezőtlen új szabályozása ellen is.

Ezért fordulunk stratégiai szövetségeseinkhez, a Szülőkhöz.

Azt kérjük Önöktől, hogy november 21-én a reggeli órákban –az intézmény által meghirdetett időpontban – ne küldjék gyermekeiket az iskolába/óvodába.

A demonstráció vége után természetesen kezdődik a tanítás.
Megértésüket, támogatásukat köszönjük!”

sztrajk_1_27_2007112693003_102.JPG


kapunyitas_95_2007112693056_364.JPG


Forrás: Kiss János PDSZ Helyi Csoportjának vezetője
Szóljon hozzá a fórumon!: A LIGA SZAKSZERVEZET sztrájkot hirdetett Küldjön egy képeslapot ismerősének Doboz városról!: kepeslap.mconet.biz Doboz online: doboz.mconet.biz Doboz linkajánló: dobozlink.mconet.biz A hír támogatója: Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés. Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu