Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

A dobozi hulladéklerakó hely rekultivációjára benyújtott pályázat-Doboz

Doboz-A 20/2006.(IV.5.) KVVM rendelet előírásainak nem megfelelő hulladéklerakókat be kell zárni és gondoskodni kell a környezetük védelme érdekében megfelelő rekultivációjukról, tájba történő visszaillesztésükről.
Ennek a jogszabálynak megfelelően az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség határozatban előírta, hogy a dobozi szeméttelepre települési folyékony hulladékot 2005. december 31-ig, szilárd hulladékot 2007. március 31-ig, építési és zöld hulladékot 2008. június 30-ig lehet kivinni. A hulladéklerakó lezárásáról rekultivációs tervet kell készíteni, és a szeméttelepen el kell végezni a telep rekultivációját, tájba történő visszaillesztését.
A rekultivációs terv elkészíttetése, és rekultiváció költsége nagyon magas. Doboz Nagyközség Önkormányzata saját forrásból ezt nem tudja megoldani.
Mivel több település is hasonló gondokkal küzd létrehozták a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer (DAREH) Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulást, melynek Doboz Nagyközség Önkormányzata is a tagja.
A DAREH segítségével, pályázat útján próbál a település forrást teremteni a kötelezően előírt feladatok végrehajtására.
Molnár Béla a DAREH elnöke tájékoztatta Önkormányzatunkat a települési szilárdhulladék-lerakó hely rekultivációjának elvégzésére beadott pályázat jelenlegi állapotáról és további menetéről.
A DAREH Önkormányzati Társulás elkészítette a „Települési szilárdhulladék-lerakókat érintő térségi szintű rekultivációs program elvégzése” című pályázatát. A pályázat két ütemre került szétbontásra. Doboz nagyközség az első ütemben került betervezésre.
A pályázat 2008. április 1-jén került beadásra. A regisztrációról 15 napon belül értesíti a pályázót a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatósága. Ettől számítva 15 nap a hiánypótlási határidő. Ezek után, ha mindenben megfelel a benyújtott dokumentáció, hivatalos értesítést kap a pályázó, hogy befogadták a pályázatot és bírálatra tovább került. Ettől számított 75 napon belül történik meg az értékelés. Amennyiben a projekt meghaladja az 5 milliárd forintot (esetünkben bruttó 7,2 milliárd) a Fejlesztési Ügynökség előterjesztése alapján a Kormány elé kerül a pályázat. Az anyag a Kormány döntése alapján kerül ki a brüsszeli bizottság elé. Támogatási szerződés megkötésére várhatóan 2008 végén, 2009 első félévében kerülhet sor. A rekultivációs tervek és azok engedélyeztetése 2009. II. félévében várható. A beadott pályázat ütemterve szerint a megvalósításra 2013 I. negyedévében kerül sor.
A birtokunkban lévő információk alapján a határidőket pontosabban behatárolni nem lehetséges.

szemet_n__522_20080416113548_144.jpg



Forrás: Polgármesteri Hivatal


Szóljon hozzá a fórumon!: A dobozi hulladéklerakó hely rekultivációjára benyújtott pályázat

Küldjön egy képeslapot ismerősének Doboz városról!: kepeslap.mconet.biz

Doboz online: doboz.mconet.biz

Doboz linkajánló: dobozlink.mconet.biz


A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés.
Pl.:Klíma DVD Hotel Autó Ingatlan Egészség Számítógép Kereső optimalizálás
Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu