Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

47 démonok ideje - könyvbemutató a Tudásházban

47 démonok ideje - könyvbemutató a Tudásházban

Szabó Tibor Benjámin ünnepi könyvheti könyvbemutatójára múl héten, a Tudásházban került sor, ahol a házigazda Fekete Gabriella magyartanár faggatta a szerzőt.

- Bevallom, a könyv megvásárlásánál először engem is a jó minőségű borító és papír, a jól megtervezett címlap motivált - mondta el bevezetőjében a házigazda - persze a tartalom sem marad el mögötte. A regény cselekménye túlmutat napjaink párkapcsolati problémáin, és létezésünk nehézségeit feszegeti. Az átalakuló világ, amely körülvesz bennünket zavaros. Egy fikciós világ életre hívásával kínál a könyv az olvasóknak lehetséges utakat a biztonság, a szépség, a nyugalom eléréséhez.

 

47 Démonok Ideje, Fekete Gabriella és Szabó Tibor Benjámin

Fekete Gabriella és Szabó Tibor Benjámin

 

És, hogy miért éppen negyvenhét? Erre is választ kapott a publikum a szerzőtől:
A regény mottója a Tamás szerint való evangélium  47.töredéke: "Jézus mondta, lehetetlen, hogy egy ember két lóra üljön fel, két íjat feszítsen ki, és lehetetlen, hogy egy szolga két urat szolgáljon" A főhős sorsában ez a konfliktus tükröződik. Miközben, ha kimondod a számot, az egy terminust is jelöl, a regény ideje ugyanis negyven hét. Ráadásul ez az időintervallum biológiai értelemben konnotált - hogy ilyen választékosan fejezzem ki magam.

 

47 Démonok Ideje, Fekete Gabriella és Szabó Tibor Benjámin 

Az estet a szerző felolvasásai szinesítették


A szöveg a jelenben játszódik, egy fiatal pár történetét meséli el. Azt a folyamatot követi, ahogyan elbomlik a közös jövőjüknek a képe. Részben saját gyengeségeik miatt bomlik el, részben egy világméretű összeesküvés miatt. Utóbbin jól szórakoztam írás közben. A konspirációt egy Békés megyei falucskából irányítják, és amikor egy dombegyházi paraszt bejelenti a világra való igényét - az saját szövegben is vicces. Még ha a regény maga nem is az.

 

47 Démonok Ideje,  Szabó Tibor Benjámin könyvbemutatója

 Az irodalmi est nagyon jó hangulatban zajlott

 

Fekete Gabriella jó ritmusban, felkészülten faggatta Szabó Tibor Benjámint, aki felolvasással is megörvendeztette a közönségét. A jól sikerült  irodalmi est dedikálással zárult.

Aki lemaradt a könyvbemutatóról még találkozhat a fiatal szerzővel az Ünnepi Könyvhét záró délutánján, június 12-én a Szlovák Tájházban!

 

 

47 Démonok Ideje,  Szabó Tibor Benjámin könyvbemutatója
Az est dedikással zárult

Forrás: Békés Megyei Jókai Színház Programiroda, szkv

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: 47 démonok ideje - könyvbemutató a Tudásházban