Doboz

Doboz nagyközség - Hírek

20 millió forint Európai Uniós támogatást nyert a Szociális és Gyermekvédelmi Központ

20 millió forint Európai Uniós támogatást nyert a Szociális és Gyermekvédelmi Központ

A Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül 20 millió forint Európai Uniós támogatással 143 gyermek és fiatal számára nyújt komplex szolgáltatást.

Békés megye, gyermekvédelem
Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ

Logo

Az Intézmény által 2008 szeptember hónapban benyújtott projekt 3 hónapos várakozást követően pozitív elbírálásban részesült, így 2009. január 1-vel elkezdődött a „TÁMASZ-TÉKA A Békés megyei gyermekvédelmi szakellátásban élő 18 éven aluli gyermekek és szülők számára" elnevezésű program, melynek időtartama 24 hónap.

A két éves munka célja a gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek hátrányainak csökkentése, valamint a társadalmi, munkaerő piaci beilleszkedésük elősegítése.

A gyermekvédelem intézményeiben élő gyermekek és fiatalok féléves periódusokban közösségépítő, önsegítő, felzárkóztató és tehetséggondozó programokban vehetnek részt. Emellett tábort és családi napokat is szerveznek a pályázat keretében. Természetesen sor kerül a szakemberek és önkéntes segítők felkészítésére is.

Csoportkép

Az Európai Uniós pályázat indulásával kapcsolatban a Szociális és Gyermekvédelmi, Központ 2009.január 30-án 9:00 órai kezdettel sajtótájékoztatót tart Degré utcai központi épületében (Degré u. 59.), melyre minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

Forrás: Békés Megyei Szociális, Gyermekvédelmi, Rehabilitációs és Módszertani Központ
Gyermekvédelmi Intézményegysége

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: 20 millió forint Európai Uniós támogatást nyert a Szociális és Gyermekvédelmi Központ,Békés megye, pályázat

 

Küldjön egy képeslapot ismerősének!: kepeslap.mconet.biz

 

Békés megye online: bekesmegye.com