Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Információk a félautomata defibrillátorral kapcsolatosan

Információk a félautomata defibrillátorral kapcsolatosan

Örömmel tájékoztatom városunk lakosságát, hogy a kezdeményezett összefogásunk eredményeképpen városunk lakóinak, a helyi Kft-knek, a városból elkerült dévaványai honfitársainknak, a településünkön működő megyei és országos hatáskörű vállalkozások anyagi támogatásaiból eddig közel félmillió forint gyűlt össze a Dévaványa Felemelkedéséért Közalapítványunk számláján - az életmentő készülékre.

 

A tervezett félautomata defibrillator áfa-s ára a tartozékokkal együtt mintegy 650-700 eFt-ba kerül. így a gyűjtést tovább folytatjuk a megadott formákban (takarékszövetkezeti átutalással, személyes befizetéssel az alapítványi irodában, valamint az alapítványi sárga csekken és boltokban elhelyezett gyűjtőperselyekben). Ezért nagy tisztelettel kérjük a lakostársak további segítő támogatását.

 

A félautomata defibrillator beszerzése megtörténte után pedig indulhat a tervezett életmentő - defibrillátorkezelő tanfolyam. Az előadások, a félautomata életmentő készülék használatára- bemutatására-alkalmazására az érintett megyei szakelőadótól elfogadó, igenlő választ kaptam. így a tanfolyam mindenképpen indul, s erre a közoktatási intézményektől - telephelyenként 2-2 tanító, tanár kollegát, továbbá a nyugdíjas klubtól, a civil szervezetek-közösségektől, Kftk-től is 2-2 főt, munkatársat várunk a tanfolyamra. Kellő számú érdeklődő esetén két, 15-20 fős tanfolyam indítását tervezzük. Az életmentő félautomata defibrillator kezelő tanfolyam helye a városi Civilházban lesz.

Egyben javaslatot is szeretnénk kérni arra, hogy hol helyezzük el a félautomata defibrillator életmentő készüléket, hogy az a nap bármely időszakában, bármely percében elérhető legyen.

 

Az érdeklődők az életmentő - defibrillátorkezelő tanfolyamra jelentkezhetnek a Dévaványa Felemelkedésért Közalapítvány 00-36-66/483-062 telefonszámán, vagy személyesen az alapítvány irodájában (a Polgármesteri Hivatal udvari épületében), továbbá a 00-36-30/974-2498 mobilon Szarka Istvánnál, a Civilházban - Dévaványa, Kossuth L. utca 11. szám alatt, valamint a 00-36-30/675-2492 mobilszámon Dr. Ágoston Sándornál.

 

E helyen is szeretném megköszönni mindazoknak a nemes adakozását, akik siettek a kezdeményezésünk támogatására, megvalósítására a Dévaványa Felemelkedéséért Köza­lapítvány gesztorságában (az adakozó - támogatóink nevét később, a félautomata defibrillator megvételét követően közölni fogjuk).

 

Köszönöm továbbá Erdős Csaba úr támogatását a Dévaványa.com-on, Dékány József úr - képviselőtársam segítségét a Dévaványa TV-n, Murányi Magdolna múzeumigazgató információs segítségét a Dévaványai Hírlapon keresztül, a múzeum munkatársainak, a Dévaványa Felemelkedéséért Alapítvány irodájának - Tóth Julianna kuratóriumi elnöknek, Janó Istvánné és munkatársainak: Dékányné Szálai Katalin és Kovács Éva önzetlen segítségét. Köszönet minden segítőnek.

 

 

Városunk lakói most is megmutatták, hogy igen is létezik összefogás - egy mindenkit érintő nemes cél érdekében!

 

Tisztelettel és üdvözlettel: Dr.Agoston Sándor képviselő (az ötlet kezdeményezője)