Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Értesítés - Bio-Sales Bt.

Értesítés - Bio-Sales Bt.

Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy 2011. február 1.-től a Bio-Sales Bt Dévaványán az Önkormányzattal kötött közszolgáltatói szerződés alapján, bevezeti a háromfrakciós házhoz menő, szelektív hulladékgyűjtést. A hulladék begyűjtése a lakosság és a vállalkozások számára is térítésmentes.

 

A program előnye, hogy mindenki számára elérhető, kényelmes megoldást biztosít a szelektív hulladékgyűjtés megvalósítására, emellett pedig nagymértékben csökkenthető a hulladékgyűjtő edényekbe kerülő vegyes hulladék mennyisége.

 

A háztartásokban keletkező szelektíven gyűjthető hulladékok számára, társaságunk ingyenesen, saját cégjelzéssel ellátott zsákokat biztosít. A megtelt, és az ingatlan elé kihelyezett zsákokat, cégünk minden hónapban egy alkalommal elszállítja.

 

A szállítási napok minden hónap utolsó péntekre esnek:

 

HÓNAP

NAP

HÓNAP

NAP

JANUÁR

 

JULIUS

29

FEBRUÁR

25

AUGUSZTUS

26

MÁRCIUS

25

SZEPTEMBER

30

ÁPRILIS

29

OKTÓBER

28

MÁJUS

27

NOVEMBER

25

JUNIUS

24

DECEMBER

30

 

 

Kérjük, a zsákokat a szállítási napokon reggel 7:00 óráig helyezzék ki, melyeket legkésőbb 22.00-ig elszállítunk, és helyettük cserezsákokat helyezünk el a postaládákban. Amennyiben nem elég a gyűjtőzsák, plusz zsákot biztosítunk.

 

 

Gyűjthető MűANYAG hulladékok:

- Színes, – és színtelen műanyag PET jelzésű palackok (üdítős, ásványvizes, öblítős)

 

- Palackok, flakonok műanyag kupakjai

 

- samponos, testápolós palackok (PE jelzéssel)

 

- streccs ,– és zsugorfóliák (pl. üdítős), reklámszatyrok

 

- joghurtos –és margarinos dobozok, italos automata pohara (PS jelzéssel)

 

 

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a műanyag palackokat, flakonokat minden esetben tisztán, laposra taposva, helyezzék el a zsákokban (címkét nem szükséges leáztatni). A különböző fóliákat, reklámszatyrokat, margarinos, joghurtos dobozokat is kérjük szennyeződésmentesen elhelyezni a zsákban. Szolgáltatásunkat csak ebben az esetben tudjuk biztosítani.

 

Nem gyűjthető műanyag hulladékok:

Kérjük, ne helyezzenek el a műanyag hulladék közé olajos, festékes, vegyi anyaggal szennyezett flakonokat, elektronikai hulladékot, fénycsöveket, pvc alapú hulladékot (redőny, ablakkeret, vízvezeték cső stb.) és egyéb nem csomagolási műanyag hulladékot (pl.: játékok)! Amennyiben szennyezett, vagy egyéb anyagokat tartalmazó zsákokat helyeznek ki, azokat munkatársaink nem szállítják el.

 

Gyűjthető üveg hulladékok:

Ásványvizes üveg, bébiételes üveg, borosüveg, fűszerüveg, ketchupos üveg, konzerves üveg, öblös díszüveg, pezsgősüveg, sörösüveg, szeszes üveg, szörpös üveg, üdítősüveg, üvegáru.

 

Nem gyűjthető üveg hulladékok:

Ablaküveg, tükör, villanykörte, hőálló üvegtál, szemüveg, neoncső, orvosságos üvegek, porcelán, kerámia.

 

 

HOGYAN GYűJTSÜK A PAPÍRT:

 

A papírhulladékot csak akkor tudják újra feldolgozni, ha az nem szennyezett. Ezért ne helyezzen ki a zsíros, olajos, étellel érintkező papírt. A szelektív hulladékok közé tehetjük a feleslegessé vált újságokat és szórólapokat, a régi telefonkönyveket, a tiszta papírzacskókat, tojástartót,

csomagolópapírokat.

 

Ügyelni kell arra, hogy a szelektív papírgyűjtőbe ne kerüljön fóliázott vagy más műanyaggal vagy fémmel kevert papír!

 

 

 

Bio-Sales Bt