Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Városunkban járt Bencsik János államtitkár

Városunkban járt Bencsik János államtitkár

A Nemzeti Energia Stratégia megvalósításához ez első helyen az energiai hatékonyság és takarékosság, második helyen a megújuló energiák használatának elterjesztése szükséges - nyilvánította ki Bencsik János, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának államtitkára Dévaványán.

 

Mint tudjuk, a Ványai Ambrus Általános Iskola Vörösmarty utcai épületét nemrég újították fel, s beadták pályázatukat az ÁMK szinte valamennyi épületére „Épületenergetikai fej­lesztések, megújuló energiaforrás hasznosítással kombinálva" - Dévaványa Önkormányzat intézményeinél - KEOP-5.3.0/B/09-2010-0106 névvel és kódszámmal.

 

A pályázat célja energia megtakarítás, a környezetvédelmi káros hatások csökkentése, komfortérzet javítása.

 

Pap Tibor köszöntője után Bencsik János államtitkár úr megtekintette a városházán a projekt terveit, beszélgetett a megjelent képviselőkkel, intézményvezetőkkel.

 

A projektet Feke László mutatta be, az érintett intézményvezetők - Baloghné Berényi Erzsébet ÁMK igazgató, Diósné Ambrus Erzsébet, az Óvoda tagintézmény vezetője, Somogyi Erzsébet könyvtárvezető -, a megjelent képviselők - Dékány József, Kanó József, Kiss Károly, Németi József (külsős bizottsági tag) - kérdésekkel bombázták az államtitkár urat.

 

Az államtitkár úr is érdeklődött Dévaványa jelenlegi gazdasági, társadalmi helyzete iránt: vállalkozások, foglalkoztatás helyzete; úthálózat minősége; milyen kitörési pontjai lehetnek a városnak; egyéb folyamatban lévő projektek - témákkal foglalkoztak a megbeszélés befejező részében.