Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Ünnepélyes nyitórendezvény városunkban

Ünnepélyes nyitórendezvény városunkban

2011. május 26-án 11 órakor került megrendezésre a 8-10. öblözetben megvalósuló szennyvízberuházás hivatalos nyitórendezvénye. Pap Tibor polgármester illetve a Képviselő-testület tagjain kívül képviseltették magukat a projekt megvalósításában résztvevő cégek munkatársai is.

 

Az eseményt Pap Tibor polgármester nyitotta meg, aki elmondta, hogy a szennyvízberuházás jelenlegi szakaszának kivitelezését több mint 5 éves előkészületi munka előzte meg.

A rendezvényen felszólaltak a projekt megvalósításában résztvevő cégek képviselői is, akik tájékoztatták a jelenlévőket a megvalósítási munkák legfontosabb állomásairól. A beruházás megvalósításához az önkormányzat mind közösségi mind hazai támogatást is igénybe vesz.

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatása mintegy 290.662.600,- Ft, melyet további 53.056.668,- Ft pályázati önrésszel egészítünk ki.

 

Jelen pályázat célja, hogy a beruházással mérséklődjön a területre nehezedő környezeti terhelés. A csatornahálózat kiépítését követően várhatóan csökkenni fog a talajvízszint - mely ez idáig is sok kárt okozott a település lakosai számára - és növekedni fog a területen lévő ingatlanok értéke. A tervek szerint a kivitelezés várható befejezése 2011. augusztus 12.

 

A beruházás megvalósítását követően Dévaványa azon kevés Magyarországi tele­pülések egyike lehet, akik elmondhatják, hogy szennyvízhálózatuk az európai normák­nak megfelelően teljes egészében kiépült.