Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Testületi ülésen történt…

Testületi ülésen történt…

A Képviselő-testület legutóbbi ülését 2008. december 11. napján tartotta...

A Képviselő-testület legutóbbi ülését 2008. december 11. napján tartotta.

A képviselő-testület a lejárt határidejű határozatokról szóló jelentés elfogadását követően első napirendi pontként a foglalkoztatás helyzetéről, a munkahely-teremtési és megtartási pályázatokról, illetve a közhasznú munkák tapasztalatainak bemutatásáról szóló beszámolót tárgyalta. A bemutatott adatok alapján településünkön 2008. évben is több nőt, mint férfit foglalkoztattak, a korcsoportos megoszlás alapján a 20 éven aluli munkavállalók száma elenyésző 13,5 %, a 20-45 év közöttiek alkalmazási aránya a legmagasabb 63 %, míg a 45 év felettiek mutatója 33,5 %. Az önkormányzat kapcsolatban áll a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Gyomaendrődi Kirendeltségével, közösen igyekeznek az álláskeresők számára foglalkozást biztosítani. A kirendeltség szervezésében idén 228 fő képzése valósult meg, melyből 30-40 % a dévaványaiak aránya. A közhasznú feladatok vonatkozásában az önkormányzat folyamatosan alkalmaz közmunkás, közhasznú és közcélú munkavégzésre munkavállalókat. Az erre fordítható egyre szűkösebb pénzügyi keret ellenére a Polgármesteri Hivatal igyekszik kihasználni az igénybe vehető támogatásokat és a pályázati lehetőségeket, azonban az utóbbi évekhez hasonlóan idén nagyobb közmunka foglalkoztatás nem valósult meg. A különböző programok néhány hónapos munkalehetőséget biztosítanak, melynek során a csapadékvíz-elvezető csatornák karbantartása, mezőgazdasági munkák, karbantartói, gépszerelői, városrendezési és egyéb kisegítő feladatokban vesznek részt a munkavállalók. A képviselő-testület a napirendet egyhangúlag elfogadta.

 

A képviselő-testület második napirendi pontként a Polgármesteri Hivatal Okmányirodájának hatósági és igazgatási munkájáról készült beszámolót tárgyalta. Az iroda a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által kiépített számítástechnikai hálózaton és eszközökön végzik munkájukat a jogszabályokban rögzített biztonsági rendszabályok betartásával, az irodában kiépített biztonsági eszközök folyamatos alkalmazásával. Az anyag részletesen bemutatja az iroda személyi, tárgyi feltételeit, kapcsolatrendszerét, az ügyintézők által végzett ügytípusokat. A képviselő-testület egyhangúlag fogadta el a beszámolót.

 

A képviselő-testület harmadik napirendi pontként tárgyalta a testület 2009. évi munkatervét. A munkaterv havi bontásban az ülések időpontját, a megtárgyalásra javasolt napirendi pontokat és azok előadóit tartalmazza. A képviselő-testület a javasolt módosításokat követően elfogadta a munkatervet.

 

A képviselő-testület negyedik napirendi pontként döntött a köztisztviselőkkel szemben meghatározott teljesítménykövetelmények alapját képező célokról a 2009. évre vonatkozóan. Ez alapján minden év végén a munkáltatói jogkör gyakorlójának a köztisztviselő munkateljesítményét - munkakörének és a közigazgatási szerv kiemelt céljainak figyelembevételével - írásban értékelni kell.

 

A képviselő-testület legközelebbi ülését 2009. január 29. napján 1500 órai kezdettel tartja, melynek napirendjei a következők:

 

1)                  Tájékoztató a közszolgáltatás helyzetéről az elektromos közszolgáltatás területén az E-on Energia Szolgáltató Kft. beszámolója.

2)                  Békés Megyei Tüzeléstechnikai Kft tevékenységéről szóló beszámoló.

3)                  A 2009. évi költségvetés tervezetének előzetes megtárgyalása.

4)                  A tanköteles gyermekek első évfolyamra történő beíratása időpontjának meghatározása a 2009/2010. tanévre vonatkozóan.

5)                  Beíratás időpontjának meghatározása a 2009/2010. tanévre az ÁMK alapfokú művészetoktatási intézményére vonatkozóan.

6)                  Az óvodai beíratás időpontjának meghatározása a 2009/2010. nevelési évre vonatkozóan.

7)                  Döntéshozatal az óvodai nyári zárvatartásáról.

 

A képviselő-testület ezúton hívja meg az érdeklődőket.