Dévaványa város

Dévaványa Város - Hírek

Testületi ülésen történt

Testületi ülésen történt

A Képviselő-testület legutóbbi ülését 2008. október 30. napján tartotta...

A képviselő-testület a lejárt határidejű határozatokról szóló jelentés elfogadását követően első napirendi pontként tárgyalta a temető üzemeltetéséről és a temetkezési tevékenységről szóló beszámolót. A köztemető fenntartásával kapcsolatos feladatokat az önkormányzat látja el - mely magában foglalja az árak megállapítását, és fejlesztéseket - míg az üzemeltetési feladatokat vállalkozásba adta, így azokat a Pietas Egyházi Temetkezési Szolgáltató Kft. látja el. A temetőben jelenleg 4 fő dolgozik főállásban, 3 személy alkalmi munkavállalói kiskönyvvel, valamennyien forma- és munkaruházattal ellátva, továbbá 1 fő teljes munkaidejű személyt foglalkoztatnak az irodájukban. A megkezdett munka folytatásaként nagy gondot fordítottak a zöldfelületek rendben tartására, fásításra, rendszeres hulladékgyűjtésre, melynek eredményeként a temető megítélése pozitív a lakosság körében. A temetés megfelelő színvonalának érdekében lecserélték a temetkezési gépjárművet, illetve beszerzésre került egy temetői nyilvántartási program a sírhelyek rendezett, áttekinthető rendszerezésére. Felújításra került a ravatalozó épülete, továbbá a meglévő utak felújításával együtt 410 m szilárd útburkolattal ellátott útszakasz készült el. A képviselő-testület a beszámolót egyhangúlag fogadta el.


A képviselő-testület második napirendi pontként tárgyalta az önkormányzat által használatba adott Civilek Házában működő civil szervezetek tevékenységéről és az önkormányzat által támogatott civil szervezetek munkájáról szóló beszámolókat.

Ennek során a Dévaványai Sportegyesület, Dévaványai Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, Múzeumbarátok Köre, Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesületének Dévaványai Csoportja, Mozgáskorlátozottak Dél-alföldi Regionális Egyesülete, Nagycsaládosok Dévaványai Egyesülete, Tartósbetegségben Élők Dévaványai Egyesülete, Őszi Napfény Nyugdíjas Klub, Dévaványai Városszépítő Egyesület, Polgárőrség Közhasznú Szervezet, Dévaványai Csocsó Egyesület, Kapocs Egyesület, Magyar Vöröskereszt Dévaványai Alapszervezet, Dévaványa Felemelkedéséért Közalapítvány szervezetek beszámolóit értékelte a képviselő-testület melyeket eredményesnek, jónak és folytatandónak ítélt. A szervezetek jelentős része igénybe veszi a Civilek Házát, találkozásaikat, programjaikat ott tartják. A beszámolókat egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület.


A képviselő-testület harmadik napirendi pontként a Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Irodájának pénzügyi szakmai munkájáról, az iroda feladatairól készült beszámolót tárgyalta. Az iroda öt fővel látja el az önkormányzat pénzügyi, gazdálkodási feladatait, melyen belül az iroda főtevékenysége a költségvetés, ami a kötelező és önként vállalt feladatok ellátását biztosító pénzalap tervezését és végrehajtását foglalja magába. Az anyag részletesen bemutatja az iroda személyi, tárgyi feltételeit, kapcsolatrendszerét, az irodavezető és az ügyintézők által végzett ügytípusokat. A képviselő-testület egyhangúlag fogadta el a beszámolót.


A képviselő-testület negyedik napirendi pontként tárgyalta az önkormányzat mezőgazdasági vállalkozási tevékenységéről készült beszámolót. A tevékenység az önkormányzat önként vállalt feladata, mely két részből az állattenyésztésből és a növénytermesztésből áll. Az előbbi kapcsolódik a Szociális Földprogramhoz, melyről a későbbiekben, külön beszámolóként kap tájékoztatást a testület. A növénytermesztés során az önkormányzat 350 ha szántót és 83 ha gyep (legelő) összesen 433 ha nagyságú saját tulajdonú földterületein gazdálkodik, a többi földterületei művelése haszonbérbeadás útján valósul meg. A szakmai irányítást 1 fő oldja meg, a fizikai létszámot munkaügyi támogatással, közfoglalkoztatás keretében oldják meg, a könyvelést a gazdálkodási iroda látja el. A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta a beszámolót.
A képviselő-testület egyes rendeleteinek módosítása mellet döntött továbbá a 2009. évi belső ellenőrzési terv jóváhagyásáról, a „Dévaványa Kultúrájáért" elismerő cím kitüntetettjéről.

A képviselő-testület legközelebbi ülését 2008. november 27. napján 1500 órai kezdettel tartja, melynek napirendjei a következők:

 

1)      KÖZMEGHALLGATÁS a lakosság közérdekű javaslatainak, felvetéseinek meghallgatása és megvitatása.

2)      A 2008. évi költségvetés ¾ éves teljesítésről szóló tájékoztató megvitatása. A 2009. évi költségvetés előzetes koncepciójának megtárgyalása.

3)      A 2009. évi céltámogatások igénybevétele érdekében benyújtandó pályázatokról döntéshozatal.
A 2009. évi városi ünnepség- és rendezvényterv megvitatása

 

A képviselő-testület ezúton hívja meg az érdeklődőket.